Πνεύματα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πνεύματα

Μια ιστορία της πικρής στροφής

Ευθυμία Ε. Δεσποτάκη

12.90€ -27% 9.42€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9786185224035

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Μυθιστόρημα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2016

  • Εκδότης

    Mamaya

Ογδόντα χρόνια μετά το θάνατο του Μεγάλου Στρατηλάτη Δάμα, το βασίλειο της Αισωπείας ζει ειρηνικά, αρνούμενο να εμπλακεί σε διενέξεις με τα γειτονικά του κράτη.

Στους κοσμοπολίτικους δρόμους της πρωτεύουσας Δαμασινής και σε πείσμα της κακής του τύχης, ο πολυμήχανος νεαρός Παγκράτης προσπαθεί να επιβιώσει, αξιοποιώντας το μεγάλο του ταλέντο στην κατασκευή μηχανών που λειτουργούν με ατμό και τη γοητευτική του προσωπικότητα.

Η δύσκολη αλλά στρωμένη του ζωή θα ανατραπεί, όταν φτάσει στην πόλη ο πρίγκιπας Τουνταλίγια και η μάγισσα σκλάβα του, που λέγεται Ζήλεια. Τι θέλουν οι ξένοι από τον Παγκράτη; Τι ρόλο παίζει η Μεγάλη Βιβλιοθήκη της Ομφάλης; Και πώς σε όλο αυτό ανακατεύονται θεοί και δαίμονες;

«Σε κάθε βιβλιοθήκη θα βρίσκομαι. Σε κάθε μέρος ανάγνωσης, σε κάθε σκαλισμένη πέτρα πάνω. Σε κάθε πήλινη πινακίδα με ύμνους, θα υπάρχει η ιστορία μου γραμμένη, ο σκοπός μου. Όταν μια βιβλιοθήκη θα καταστρέφεται, θα θρηνώ. Όταν μια σκαλισμένη πέτρα θα γκρεμίζεται, θα μανιάζω. Όταν μια πήλινη πινακίδα θα ξαναζυμώνεται, θα εξοργίζομαι».

Ευθυμία Ε. Δεσποτάκη

Ευθυμία Ε. Δεσποτάκη (Συγγραφέας)

Η Ευθυμία Δεσποτάκη γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα και σπούδασε Γεωλογία και Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών στην ίδια πόλη. Δουλεύει ως ιδιωτική υπάλληλος στο χώρο της ενέργειας κι αυτό της δίνει την ώθηση να γράφει πολλές μικρές ιστορίες και μερικές μεγαλύτερες, κυρίως φανταστικού περιεχομένου. Είναι ενεργό μέλος της ελληνικής φανταστικής σκηνής από το 2006. Διηγήματά της εμφανίζονται και θα εμφανιστούν στα περιοδικά "Συμπαντικές Διαδρομές" και "Ε.Φ. ΖΙΝ", στην Ανθολογία Ελληνικού Φανταστικού Διηγήματος "Θρύλοι τον Σύμπαντος", στην προσωπική της συλλογή διηγημάτων "Μέσα απ΄ το γυαλί" και στο Διαδίκτυο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
336
Διαστάσεις:
14x20.5
Βάρος:
0.509 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Η αναγνωση του συγκεκριμενου βιβλιου δεν με αφησε…

★ ★ ★ ★

Η αναγνωση του συγκεκριμενου βιβλιου δεν με αφησε ικανοποιημενο. Το βιβλιο κανει κοιλια με πολλες ανευ λογου φλυαριες που μονο να κουραζουν τον αναγνωστη καταφερνουν. Περιμενα κατι καλυτερο. 1/5 η βαθμολογια μου..

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 20/06/2016)