Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μαθηματική εκπαίδευση για την προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία
(Αλλάζοντας την τάξη των μαθηματικών)
Συγγραφέας:   Μαριάννα Τζεκάκη


Μαθηματική εκπαίδευση για την προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία
Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα χρήσιμο βοήθημα για τον/την εκπαιδευτικό του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού που επιδιώκει να κάνει πιο ενδιαφέρουσα και αποτελεσματική τη διδασκαλία των Μαθηματικών στην τάξη του/της. Παρουσιάζει αρχικά και σε γενικές γραμμές τις νέες αντιλήψεις για τη διδασκαλία των Μαθηματικών και τις αλλαγές που συνεπάγονται στη σχολική τάξη. Στη συνέχεια στους άξονες του προγράμματος των Μαθηματικών (χώρος και γεωμετρία, κανονικότητες και συμβολισμός, μετρήσεις, αριθμοί και πράξεις, ανάλυση δεδομένων και πιθανότητες) παραθέτει στόχους, επιδιωκόμενα αποτελέσματα, διδακτικές προτάσεις και σημαντικά ερευνητικά ευρήματα. Τέλος, πλαισιώνει όλα τα προηγούμενα με μεγάλο αριθμό χαρακτηριστικών δραστηριοτήτων με σύντομη περιγραφή και ανάλυση για άμεση εφαρμογή στην τάξη.

24χ17 εκ., 456 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 372.7 (Μαθηματικά - Σπουδή και διδασκαλία (Στοιχειώδης))
ISBN: 978-960-8065-76-5
ISBN (10ψήφιο): 960-8065-76-3
Βάρος: 0.842 κιλά
Εκδότης: Ζυγός
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
38.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

35.60
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Μαριάννα Τζεκάκη είναι Αν. Καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με αντικείμενο τη διδασκαλία και μάθηση μαθηματικών εννοιών. Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία στην εκπαίδευση, την επιμόρφωση και τη μετεκπαίδευση και ερευνητική δραστηριότητα σε θέματα διδασκαλίας των Μαθηματικών, σχεδιασμού και υλοποίησης μαθηματικών δραστηριοτήτων και ανάλυσης διδακτικών φαινομένων στην τάξη των Μαθηματικών. Έχει επίσης σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, είναι συγγραφέας του βιβλίου "Μαθηματικές δραστηριότητες για την προσχολική ηλικία" (1996) κι επιμελήθηκε την έκδοση του τόμου "Εναλλακτικές διδακτικές προσεγγίσεις στη διδασκαλία των μαθηματικών" που αποτέλεσε τη σύνθεση ενός ερευνητικού έργου αναφορικά με τη μαθηματική εκπαίδευση στην Ελλάδα. Είναι μέλος εθνικών και διεθνών ενώσεων σχετικών με τη μαθηματική εκπαίδευση και γραμματέας της Ένωσης Ερευνητών στη Διδακτική των Μαθηματικών (ΕΝΕΔΙΜ).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.