Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εννοιολογικό λεξικό νομικών και διπλωματικών όρων
Συγγραφέας:   Σταύρος Α. Τσιέπας


Εννοιολογικό λεξικό νομικών και διπλωματικών όρων
Το λεξικό αυτό περιέχει σύντομες και περιεκτικές επεξηγήσεις για έννοιες και όρους που χρησιμοποιούνται στην Ε. Ένωση, σε Διεθνείς Οργανισμούς (όπως ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ΟΑΣΕ κλπ), στην διπλωματική πρακτική και στην δημόσια διοίκηση εν γένει. Έχουν συμπεριληφθεί όροι της τεχνολογίας και πληροφορικής καθώς και νεολογισμοί από πολλούς κλάδους, οι οποίοι συναντώνται συχνά στην καθημερινή πρακτική όσων ασχολούνται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την διεθνή πολιτική και οικονομία γενικότερα. Ο πρώτος τόμος αρχίζει με το Εννοιολογικό Λεξικό νομικών και διπλωματικών όρων, Ευρωπαϊκή Ένωση, Διεθνείς - Οργανισμοί και Οικονομία, στα ελληνικά. Στο τέλος κάθε όρου ακολουθεί απόδο-ση στην αγγλική και γαλλική γλώσσα. Ο πρώτος τόμος συμπληρώνεται με το Εννοιολογικό Λεξικό ξενόγλωσσων όρων (κυρίως αγγλικών, γαλλικών και λατινικών), οι οποίοι αποτελούν σύνολο καθιε-ρωμένων όρων της διεθνούς πολιτικής και διπλωματίας, αλλά και νέων όρων-εννοιών σε διάφορους τομείς, κυρίως της οικονομίας. Ο δεύτερος τόμος περιλαμβάνει Φρασεολόγιο νομικό-διπλωματικό, Ε.Ενωσης, διαπραγματεύσεων, διοικητικών όρων, κλπ (ελληνοαγγλο-γαλλικό), Ορολογία της διαδικασίας του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύντομο Ενδυματολογικό Παράρτημα (υπό Α. Αδαμίδη) και τρία άλλα Παραρτήματα υποδειγμάτων (γαλλικά, αγγλικά, ελληνικά) με κείμενα από διάφορους τομείς της διπλωματικής πρακτικής, στο διμερές και πολυμερές επίπεδο, με έμφαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικότερα οι όροι-έννοιες που έχουν συμπεριληφθεί καλύπτουν κυρίως τους εξής τομείς: δίκαιο της Ε. Ένωσης κεκτημένο Schengen διεθνές δίκαιο και διεθνείς σχέσεις δικονομία (εθνική και της ΕΕ) διοικητικό δίκαιο διπλωματική και εν γένει διοικητική πρακτική οικονομική πολιτική με έμφαση σε ζητήματα οικονομικής κρίσης.

24χ17 εκ., 706 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Σειρά Διπλωματία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1
Ταξινόμιση DDC: 327.2 (Διπλωματία), 340.03 (Δίκαιο - Εγκυκλοπαίδειες και λεξικά)
ISBN: 978-960-565-152-7
ISBN (10ψήφιο): 960-565-152-1
Βάρος: 1.461 κιλά
Εκδότης: Andy΄s Publishers
Έτος Κυκλοφορίας: 2016
Γράψε τη δική σου κριτική
50.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

44.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο συγγραφέας, Σταύρος Α. Τσιέπας, γεννήθηκε στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου Ιωαννίνων το 1956. Μετά τις γυμνασιακές σπουδές στην Αθήνα (Β΄ Οικονομικό Γυμνάσιο) φοίτησε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά, στο Πανεπιστήμιο Queen΄s του Καναδά και Wayne State (WSU) των ΗΠΑ. Είναι επίσης απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (1987-1989). Έχει μακρά πείρα στη Δημόσια Διοίκηση ως διπλωμάτης καριέρας στο Υπουργείο Εξωτερικών (1989 έως σήμερα). Υπηρέτησε σε θέσεις της Εξωτερικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών στην Αλβανία (Προξενικό Γραφείο Πρεσβείας Τιράνων), στη Νότια Αφρική (Προξενείο Ντέρμπαν), στο Βέλγιο (Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην ΕΕ) και στο Λουξεμβούργο (Πρεσβεία Λουξεμβούργου). Έχει εμπειρία από την λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) καθώς και από διμερείς και πολυμερείς διαπραγματεύσεις. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα θεωρήσεων, ασύλου, μετανάστευσης, αστυνομικής και δικαστικής συνεργασίας της ΕΕ (Schengen). To 2007 εξέδωσε το Τρίγλωσσο Λεξικό (Γλωσσάρι) (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά) Νομικών και Διπλωματικών Εννοιών της ΕΕ (Νομική Βιβλιοθήκη).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.