Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το αδιαίρετον της εν τω κόσμω διακονίας της εκκλησίας

Το αδιαίρετον της εν τω κόσμω διακονίας της εκκλησίας
Την Ενότητα, την Αποστολήν και την Θεολογίαν της Εκκλησίας, ήκιστα θεωρούντες αφισταμένας του μέχρι σήμερον χαρακτήρος και του ρόλου αυτών, καλούμεθα να καλλιεργήσωμεν και διασφαλίσωμεν εν τη αρξαμένη Γ΄ Χριστιανική Χιλιετία των πολλαπλών προκλήσεων και κατακλυσμικών αλλαγών, δια συνεχούς πιστότητος εις το αδιαίρετον τρισσόν αξίωμα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού (Προφητικόν, Βασιλικόν, Αρχιερατικόν), η οποία θα εκφράζηται πρακτικώς εν τη εν τω κόσμω εκκλησιαστική διακονία, κατά τρόπον ενιαίον και αδιαίρετον εις πάσας αυτής τας συνιστώσας.
"...Εισήλθαμε εις την Γ΄ μ.Χ. Χιλιετίαν. Ακούομεν ευκρινέστερον την φωνήν του λέγοντος "ναι, έρχομαι ταχύ". "Σπουδάζοντες", λοιπόν, "τηρείν την ενότητα του Πνεύματος εν τω συνδέσμω της ειρήνης", πληροφορούντες την διακονίαν ημών, κρατούντες ο έχομεν, φυλάσσοντες την παρακαταθήκην και λατρεύοντες Αυτόν συν πάσι τοις Αγίοις "εν δικαιοσύνη και οσιότητι της αληθείας", ας είμεθα έτοιμοι να Του είπωμεν: "Αμήν, ναι έρχου, Κύριε Ιησού"..."

21χ14 εκ., 32 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 234.2 (Χριστιανική πίστη)
ISBN: 978-960-89394-0-0
ISBN (10ψήφιο): 960-89394-0-2
Βάρος: 0.062 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
5.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

4.45
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ιωσήφ, Μητροπολίτης Προικοννήσου
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου Ιωσήφ, κατά κόσμον Εμμανουήλ Α. Χαρκιολάκης, γεννήθηκε το 1955 στη Σητεία, όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Πτυχίο Θεολογίας έλαβε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ μεταπτυχιακές σπουδές έκανε στο Sydney College of Divinity (Κανονικό Δίκαιο) και στο Flinders University της Νοτ. Αυστραλίας (Λογοτεχνία), απ΄ όπου έλαβε και τον τίτλο του Διδάκτορος της Φιλοσοφίας. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1979, Πρεσβύτερος το 1981 και Επίσκοπος (Αριανζού) το 1989. Εργάσθηκε ως τραπεζικός στην Αθήνα, ως Κατηχητής στη Μεταμόρφωσι Αττικής, ως Διευθυντής του Ιδρύματος "Ο Παντοκράτωρ" στο Παλαιό Φάληρο, ως Ιεροκήρυκας στη Λευκάδα και την Κρήτη, ως Πρωτοσύγκελλος στην Ιεράπετρα. Εδίδαξε Λειτουργική και και αρχαία και νέα ελληνική γλώσσα επί τριετία στη Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Ανδρέου (Sydney). Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας εξελέγη το 2003. Το 2008 προήχθη σε Μητροπολίτη Προικοννήσου. Εκπροσώπησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε επίσημες εκκλησιαστικές αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου (2009-2010). Λόγω του εμπεριστάτου της Μητροπόλεώς του διαμένει φιλοξενούμενος στον Πειραιά, όπου προσφέρει ιεροκηρυκτικές υπηρεσίες στην οικεία Μητρόπολη.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.