Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Προσφυγικές εγκαταστάσεις και προσφυγικοί οικισμοί στη Χαλκιδική κατά το πρώτο μισό του 20ού αιώνα
Συγγραφέας:   Χριστίνα Α. Αραμπατζή


Προσφυγικές εγκαταστάσεις και προσφυγικοί οικισμοί στη Χαλκιδική κατά το πρώτο μισό του 20ού αιώνα
Η Μικρασιατική Καταστροφή υπήρξε αναμφίβολα ένας σημαντικός σταθμός στην Ιστορία της Νεότερης Ελλάδας. Επέφερε ραγδαίες πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές, ιδιαίτερα εμφανείς στις περιοχές όπου πραγματοποιήθηκαν προσφυγικές εγκαταστάσεις, όπως η Χαλκιδική. Η οικιστική ανάπτυξη της περιοχής, τα δημογραφικά χαρακτηριστικά της πριν και μετά την έλευση των προσφύγων παρουσιάζουν έντονο ερευνητικό ενδιαφέρον. Η παρούσα έκδοση, προϊόν επιτόπιας έρευνας σε δημόσια και ιδιωτικά αρχεία, κριτικής μελέτης γραπτών πηγών, προφορικών μαρτυριών και βιβλιογραφικών αναφορών, εξετάζει τις προσφυγικές εγκαταστάσεις στη Χαλκιδική, τη συγκρότηση και οργάνωση των προσφυγικών οικισμών της, καθώς και τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτισμικές ανακατατάξεις, που σημειώθηκαν στην περιοχή κατά το πρώτο μισό του 20ού αιώνα.

24χ17 εκ., 288 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 938.946 (Χαλκιδική - Ιστορία), 325.1 (Πρόσφυγες)
ISBN: 978-618-82051-5-4
ISBN (10ψήφιο): 618-82051-5-8
Βάρος: 0.56 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2016
Γράψε τη δική σου κριτική
20.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Χριστίνα Αραμπατζή, διδάκτωρ Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. και κάτοχος Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Λαογραφία, είναι απόφοιτος του Τμήματος Μεσαιωνικών και Νεοελληνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ασχολείται με θέματα Νεοελληνικής Ιστορίας, Λογοτεχνίας και Λαογραφίας, καθώς και με τη Διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όπου υπηρετεί ως Σχολική Σύμβουλος φιλολόγων. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια με εισηγήσεις της, καθώς και σε ημερίδες και σεμινάρια. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε πρακτικά συνεδρίων και επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει συγγράψει βιβλία σχετικά με τα ερευνητικά ενδιαφέροντα και τις ασχολίες της.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.