Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι ειρηνευτικές διαδικασίες στο πλαίσιο της παγκόσμιος διακυβέρνησης
Συγγραφέας:   Αρίσταρχος Γκρέκας


Οι ειρηνευτικές διαδικασίες στο πλαίσιο της παγκόσμιος διακυβέρνησης
Η οικοδόμηση ειρήνης αποτελεί μια πολυσύνθετη διαδικασία που απαιτεί συνεχή διαπραγμάτευση, αμοιβαίες υποχωρήσεις και σεβασμό της κάθε πλευράς. Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, οι συνθήκες οικοδόμησης της ειρήνης άλλαξαν ολοκληρωτικά, καθώς το παγκόσμιο πλαίσιο μεταβλήθηκε δραματικά. Το παρόν πόνημα περιγράφει διεξοδικά τις νέες θεωρίες σχετικά με τη διαδικασία της οικοδόμησης ειρήνης και δίνει έμφαση στις προσεγγίσεις της διαμεσολάβησης και της συμφιλίωσης.

Ο συγγραφέας καταγράφει σύγχρονες θεωρίες σχετικά με την οικοδόμηση ειρήνης που μπορούν να εφαρμοστούν σε πραγματικά γεγονότα και πραγματικές περιπτώσεις μελέτης. Θεωρεί ότι είναι ουσιώδης η σημασία της διαμεσολάβησης και της συμφιλίωσης ως δράσεις οικοδόμησης ειρήνης καθώς και το έργο συγκεκριμένων Οργανισμών κατά τη διάρκεια μιας ειρηνευτικής διαδικασίας.

21χ14 εκ., 230 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Acta Varia Academica
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 291.562 42 (Ειρήνη - Θρησκευτικές απόψεις)
ISBN: 978-618-5146-26-9
ISBN (10ψήφιο): 618-5146-26-6
Βάρος: 0.353 κιλά
Εκδότης: Ostracon Publishing p.c.
Έτος Κυκλοφορίας: 2016
Γράψε τη δική σου κριτική
12.60
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.21
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αρχιμ. Αρίσταρχος Γκρέκας σπούδασε στην Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία Πατρών και είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ. Σπούδασε στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. από όπου έλαβε αριστεύοντας το βασικό πτυχίο, το Master και το Διδακτορικό. Από το Durham University του Ηνωμένου Βασιλείου, έλαβε το δεύτερο Master, στο αντικείμενο Διεθνών Σχέσεων με τίτλο: ΄΄Conflict prevention sustainable peace and security΄΄ ενώ και παρακολούθησε ακαδημαϊκά σεμινάρια. Έχει εγκαταβιώσει στο Άγιον Όρος για δύο δεκαετίες, είναι κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και εκπαιδευτικός. Έχει οργανώσει και συμμετάσχει σε ημερίδες και διεθνή συνέδρια. Για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 διδάσκει στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθήνας. Συγγραφικό έργο: "Η εκκλησία ως τόπος κοινωνίας Θεού ανθρώπου κόσμου. Σπουδή στην εκκλησιολογία του Αγίου Μαξίμου Ομολογητή", εκδ. Οstracon Publishing, Θεσσαλονίκη, 2014. "Η αποτύπωση της ησυχαστικής πνευματικότητας στο έργο του αγίου Νικοδήμου Αγιορείτη", εκδ. Οstracon Publishing, Θεσσαλονίκη, 2015. "Οι ειρηνευτικές διαδικασίες στο πλαίσιο της παγκόσμιας διακυβέρνησης, Ο ειρηνευτικός ρόλος των διεθνών οργανισμών και της θρησκείας στην παγκόσμια πρακτική", εκδ. Ostracon Publishing, Θεσσαλονίκη, 2016. "Ιnternational actors in peace processes, The Role of Organizations and Religion in Global Practice", εκδ. Ostracon Publishing, Θεσσαλονίκη, 2015. "Maximus the Confessor, Mystagogical approach of the Universe", εκδ. Ostracon Publishing, Θεσσαλονίκη, 2016. "Hesychastic spirituality in the 18th century.Study on the work of st. Nicodemos Agiorites", εκδ. Ostracon Publishing, Θεσσαλονίκη, 2016. Άρθρα: Λήμματα στη "Μεγάλη Ορθόδοξη Χριστιανική Εγκυκλοπαίδεια" από τις Στρατηγικές Εκδόσεις Ι. Φλώρος. "Ο ρόλος των Ορθόδοξων Ανατολικών Εκκλησιών στην οικοδόμηση της ειρήνης. Το δέον και το πραγματικό ενώπιον των σύγχρονων προκλήσεων"/"Eastern Orthodox Churches and their role in peace-building. Deontology and Reality before contemporary challenges", Πρακτικά Συνεδρίου Εξεγέρσεις στον Αραβομουσουλμανικό Κόσμο: Ζητήματα Ειρήνης και Σταθερότητας στη Μεσόγειο, Εκδόσεις ΛΕΙΜΩΝ 2013.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.