Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Θείου έρωτος ιεραί ακολουθίαι
(Λειτουργική και θεολογική ερμηνευτική των ακολουθιών του Νυμφίου)
Συγγραφέας:   Γιάννης Ε. Κανιολάκης


Θείου έρωτος ιεραί ακολουθίαι
Η Μεγάλη Εβδομάδα και οι Ακολουθίες της, παρά το πένθιμο και κατανυκτικό τους ένδυμα, αποτελούν στο βάθος τους εορτές, εορτές που εξαγγέλλουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου και της Βασιλείας Του. Οι Ακολουθίες του Νυμφίου υμνογραφούν την αναστάσιμη πορεία, οριοθετούν την ζωή μας και την προετοιμασία μας ενώπιον του πασχάλιου εορτασμού μέσα στην χαρούμενη και γλυκύτατη εμπειρία του ένθεου έρωτα, των Γάμων του Νυμφίου και της Γαμήλιας κοινωνίας.
Ο Νυμφίος - Κύριος έρχεται εξαίφνης μέσα στο νυκτερινό σκότος της αμαρτητικής βιοτής μας. "΄Ιδού ο Νυμφίος έρχεται" - έτσι αρχίζει η Μεγάλη Εβδομάδα. Ο Θεός ΄μανικώς ερωτευμένος΄ με τα κτίσματά Του κατέρχεται στην άβυσσο της ανθρωπίνης πτώσεως, στον τόπο του θανάτου, αναζητώντας εκεί τα πλάσματά Του για να τα αφθαρτοποιήσει και να τα ανασύρει εξερχόμενος ως Νυμφίος ΄εκ παστού αυτού΄ αναστημένος στην λαμπρότητα του γαμήλιου Νυμμφώνος Του.
Τις ημέρες των Παθών ο Νυμφίος ως Εσταυρωμένη αγάπη "προ-σηλώνεται ήλοις" στο Σταυρό του μαρτυρίου και της υπέρτατης θυσίας. Στο τέλος της Μεγάλης Εβδομάδος, στο φως της λαμπροφόρου καινής ημέρας, ο Κύριος και πάλιν ως Νυμφίος ανέρχεται, μέσα από το σκότος του μνήματος- ΄ως εκ παστάδος προελθών΄-, Αναστάς, νικητής και τροπαιούχος.
Οι Ακολουθίες του Νυμφίου - Ακολουθίες Θείου έρωτος, μας διδάσκουν πως η πορεία μας προς τα Πάθη και την Ανάσταση μπορεί νά βρεί νόημα μόνο ως ανταπόκριση ερωτική στην ερωτική πρόσκληση του Νυμφίου Χριστού. Η συνάντησή μας με τον Εσταυρωμένο και Αναστάντα Νυμφίο Χριστό μπορεί να συντελεσθεί μόνο ως κοινωνία ερωτικής αμοι-βαιότητος, η οποία βρίσκει την απόλυτη πλήρωσή της στην Ευχαριστιακή Κοινωνία του Αίματος και του Σώματός Του, εκεί όπου φανερώνεται λειτουργικά το μυστήριο των Γάμων.

21χ14 εκ., 156 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 264 (Ακολουθίες), 264.2 (Ύμνοι - Κριτική, ερμηνεία κλπ)
ISBN: 978-618-5186-07-4
ISBN (10ψήφιο): 618-5186-07-1
Βάρος: 0.25 κιλά
Εκδότης: Carpe Librum
Έτος Κυκλοφορίας: 2016
Γράψε τη δική σου κριτική
14.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.46
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.