... με μια δεύτερη ματιά...
zoom in
12.00€ -10% 10.80€
Τριάντα επτά ποιήματα και μια ..."Προσευχή" συνθέτουν την ποιητική δουλειά: "...με μια δεύτερη ματιά...", τού Μάριου Μακρυγιωργάκη... ...Σε μια θεματολογία, όχι από "βαρύγδουπα" ή "αφηρημένα" αλλά από "καθημερινά" -μικρά ή μεγάλα- τού καθενός μας ζητήματα, η νοσταλγία, η ελπίδα, κάποια "γιατί;", μερικά "πρέπει", η "ανατροπή", η κριτική και -κυρίως- η αυτοκριτική... ...αναμιγνύονται σ΄ έναν έμμετρο στοχασμό τής επίκαιρης και όχι μόνο, καθημερινότητάς μας... ...Ωστόσο δεν είναι μόνον η θεματολογία της, αυτή η συλλογή χαρακτηρίζεται από μια πρωτοτυπία? προτείνει κυρίως έναν άλλο τρόπος προσέγγισης τής ποίησης, έναν διαφορετικό τρόπο γραφής: εισάγει την εμπλοκή τού αναγνώστη, προσκαλώντας τον να "ξαναδεί", να αναθεωρήσει την πρώτη του εντύπωση, να "εκπλαγεί" από την συνέχεια αλλά και να αποφασίσει εκείνος για το τελικό μήνυμα που επιθυμεί να "εκπέμψει" το κάθε κείμενό της, ως να είναι αυτός στο επίκεντρο -κριτής ή κρινόμενος- ως να είναι αυτός ο "ποιητής"... ...Ο λόγος και η εικόνα, ο στίχος -με ρίμα και παραλληλισμούς- υπό μια εξατομικευμένη αντίληψη των πραγμάτων με επίκεντρο την αυτοκριτική και την συν-ευθύνη, είναι τα διαφοροποιητικά χαρακτηριστικά της συλλογής αυτής.
Μάριος Γ. Μακρυγιωργάκης

Μάριος Γ. Μακρυγιωργάκης (Συγγραφέας)

Ο Μάριος Γ. Μακρυγιωργάκπς γεννήθηκε στον Αμιρά Βιάννου και κατοικεί με την οικογένειά του στο Ηράκλειο Κρήτης. Οικονομολόγος - συγγραφέας, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) και τον Τουρισμό (MSc), τον κέρδισε όμως η Οργανωτική και Οικονομική Ψυχολογία, (μέσω μιας διδακτορικής υποψηφιότητας που παραμένει ...υποψηφιότητα), και τώρα πλέον, η μακρόχρονη καριέρα του στον κόσμο των επιχειρήσεων είναι η έμπνευσή του ως διδάσκοντος Α.Ε.Ι. καθώς και ως "εκπαιδευτή ενηλίκων", στις εισηγήσεις του σε σεμινάρια ανάπτυξης στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών. Τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται κυρίως στον "Ανθρώπινο Παράγοντα" και τις πτυχές αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητάς του "σε πλαίσια ομάδων", (τόσο ως "manager", "marketer" και "συνεργάτη", όσο και ως "κοινωνικού όντος").
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεώργιος Μ. Μακρυγιωργάκης (Φωτογράφος)

Ο Γεώργιος Μ. Μακρυγιωργάκης γεννήθηκε και κατοικεί στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε "Διοίκηση Επιχειρήσεων" (BSc) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην "Λογιστική και Ελεγκτική" (MSc). Με την φωτογραφία ασχολείται από τα φοιτητικά του χρόνια ως μέλος, αρχικά της ΕΦΕ (Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία) και της ΦΟΠΚ (Φωτογραφική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης), και έχει πάρει μέρος με έργα του σε σειρά ομαδικών εκθέσεων -τόσο της ΕΦΕ, όσο και της ΦΟΠΚ- στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Πάτρα.

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
111
Διαστάσεις:
21χ15
Βάρος:
0.183 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση