Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μικρασιατική εκστρατεία
(Ο ρόλος των Σοβιετικών)

Μικρασιατική εκστρατεία
Γιατί ενεπλάκησαν οι Σοβιετικοί στη Μικρασιατική Εκστρατεία με τον τρόπο που ενεπλάκησαν; Ποια ήταν τα κίνητρά τους; Με ποιον ακριβώς τρόπο ενεπλάκησαν; Και ποια πρακτική σημασία είχε η εμπλοκή αυτή στην εξέλιξη και την έκβαση της Εκστρατείας; Στα βασικά αυτά ερωτήματα επιχειρείται μια ψύχραιμη ή, ακόμη καλύτερα, μία ψυχρή απάντηση.
Κι ακόμη: υπήρξε ποτέ εναλλακτική πολιτική για τους Σοβιετικούς έναντι της Ελλάδας - και αντιστοίχως, για την Ελλάδα έναντι των Σοβιετικών; Για πρώτη φορά εξετάζεται κριτικά το "επεισόδιο του σοβιετικού απεσταλμένου" που αναφέρεται συχνά σε μια ορισμένη ιστοριογραφική τάση.

21χ14 εκ., 73 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Πολιτική
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 938.726 (Ελλάς - Ιστορία - Μικρασιατική εκστρατεία)
ISBN: 978-618-5219-06-2
ISBN (10ψήφιο): 618-5219-06-9
Βάρος: 0.122 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2016
Γράψε τη δική σου κριτική
8.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

7.12
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Βασίλειος Λουμιώτης αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1975, είναι επίσης απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Υπηρέτησε και διοίκησε Μονάδες Τεθωρακισμένων και διετέλεσε και ως επιτελής Σχηματισμών. Αποστρατεύθηκε για λόγους υγείας το 2000 με το βαθμό του Ταξιάρχου. Στα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνεται η μελέτη της στρατιωτικής ιστορίας.

Ο Σταμάτης Πανουσάκης γεννήθηκε στην Αθήνα, απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων το 1988 και της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου. Υπηρέτησε και διοίκησε μονάδες του Όπλου του Μηχανικού και διετέλεσε και ώς επιτελής Σχηματισμών. Αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Συνταγματάρχη. Στα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνεται η μελέτη της στρατιωτικής ιστορίας.

Ο Κωνσταντίνος Σμπρίλιος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ. Δραστηριοποιείται στο χώρο των εταιρειών πληροφορικής. Στα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνεται η μελέτη της στρατιωτικής ιστορίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.