Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ηθική και μεταηθική

Ηθική και μεταηθική
Στις μέρες μας παρατηρείται το παράδοξο από τη μια να στηλιτεύουμε το έλλειμμα ηθικής που ταλανίζει τις σχέσεις μας και από την άλλη ο ηθικός προβληματισμός να γνωρίζει εντυπωσιακή άνθιση στις επιστήμες και τα επαγγέλματα. Γιατί άραγε να συμβαίνει αυτό; Αυτή η έκρηξη της εφαρμοσμένης πλευράς της ηθικής θα μπορέσει να μας βοηθήσει να ζήσουμε καλύτερα ή μήπως όχι, αφού το να προσπαθούμε να εξηγήσουμε τι είναι καλό για να δείξουμε πώς πρέπει να ζούμε θα είναι πάντοτε κάτι το διαφορετικό από το να καταγινόμαστε με οριακές περιπτώσεις και διλήμματα αναλύοντας το νόημα των ηθικών όρων: επαγγελματικό καθήκον, δικαίωμα, πρέπει, καλό κτλ.

Όσο κι αν οι απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου ως προς τον ηθικό στοχασμό είναι χωρίς προηγούμενο εξαιτίας της αλματώδους ανάπτυξης της τεχνολογίας, η κατ΄ αντιπαραβολή διερεύνηση των θεωριών αρχαίων και σύγχρονων ηθικών φιλοσόφων δεν αποδεικνύει μόνο πως μεταξύ ηθικής και μεταηθικής δεν μπορούν να χωρέσουν απόλυτες διαχωριστικές γραμμές, αλλά και πως δεν θα απογοητευτούν όσοι ψάχνουν να βρουν στην αρχαιοελληνική ηθική φιλοσοφία τους λόγους που θα τους επιτρέψουν να ζήσουν καλύτερα. Πρόκειται για την κατ΄ αντιπαράθεση παρουσίαση αρχαίων και σύγχρονων ηθικών φιλόσοφων, (Προσωκρατικοί, Σωκράτης, Πλάτων, Αριστοτέλης, Σοφιστές, Στωικοί, Κυνικοί, L. Wittgenstein, G.E. Moore, A. Ayer, Ch. Stevenson, R. Hare J. Rawls, S. Blackburn, B. Williams, R. Atkinson, J. Mackie κ.ά) που δεν απευθύνεται μόνο στους ειδικούς της ηθικής φιλοσοφίας και της μεταηθικής, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο καλύπτοντας ένα πραγματικό κενό στην σχετική βιβλιογραφία.

24χ17 εκ., 506 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 170 (Ηθική), 100 (Φιλοσοφία - Ερμηνεία και κριτική)
ISBN: 978-960-354-378-7
ISBN (10ψήφιο): 960-354-378-0
Βάρος: 1.078 κιλά
Εκδότης: Καρδαμίτσα
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
32.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

24.96
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Παναγιώτης N. Πανταζάκος σπούδασε θεολογία, φιλοσοφία και νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 1989 έως το 2002 υπηρέτησε ως καθηγητής στη Σχολή Μωραΐτη και το 2003 εκλέχτηκε λέκτορας στον Τομέα Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συγγράψει τα έργα: - "Αρχές φιλοσοφίας" (Βιβλίο για τον καθηγητή), ΟΕΔΒ, Αθήνα 1999. - "Ένστικτο και ελευθερία κατά τον Τόμας Χομπς", Ελληνικά Γράμματα, Αθήνα 2006. - "H φυσική θεολογία και το φυσικό δίκαιο στη φιλοσοφία των σοφιστών του 5ου π.Χ." αιώνα, Ελληνικά Γράμματα, Αθήνα 2006.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.