Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
DNA και γονίδια
(Μια πρώτη γνωριμία)
Συγγραφέας:   Βασίλης Μαρμάρας


DNA και γονίδια
Ο Βασίλης Μαρμάρας (ομότιμος Καθηγητής της Κυτταρικής και Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών) επιχειρεί να μας μυήσει στο κεντρικό δόγμα της Βιολογίας και να μας κάνει κοινωνούς των βασικών αρχών της επιστήμης της ζωής. Έννοιες, όπως γονίδιο, μετάλλαξη, κληρονομικότητα, εξέλιξη κ.ά., φωτίζονται και παρουσιάζονται με τρόπο απλό και κατανοητό, ώστε ο καθένας να μπορεί να τις κατακτήσει.

20χ11 εκ., 152 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Πάτρα
Ταξινόμιση DDC: 574 (Βιολογία )
ISBN: 978-960-9772-38-9
ISBN (10ψήφιο): 960-9772-38-2
Βάρος: 0.178 κιλά
Εκδότης: Το Δόντι
Έτος Κυκλοφορίας: 2016
Γράψε τη δική σου κριτική
10.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.90
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μαρμάρας, Βασίλης
Ο Βασίλης Μαρμάρας είναι ομότιμος Καθηγητής της Κυτταρικής και Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Είναι πτυχιούχος, διδάκτορας και Υφηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μετεκπαιδευθεί στα Πανεπιστήμια του Marburg της Γερμανίας και του Harvard των ΗΠΑ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και το διδακτικό του έργο, εντάσσονται στην περιοχή της Kυτταρι κής και της Μοριακής Bιολογίας. Έχει συγγράψει αρκετά σχετικά βιβλία για χρήση των φοιτητών. Ήταν ακαδημαϊκός υπεύθυνος για την επιστημονική επιμέλεια των βιβλίων του προγράμματος "Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες" και στις θεματικές ενότητες, "Δομή και λειτουργία του κυττάρου", "Γενετική" και "Πλανήτης γη" του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Υπήρξε κατά καιρούς μέλος διαφόρων διοικητικών συμβουλίων και επιτροπών, όπως στο Pasteur, στο ΙΚΥ, στο ΔΙΚΑΤΣΑ, στο ΕΓΣΕ -Εθνικό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Έρευνας- την Κεντρική Επιτροπή Γενικών Εξετάσεων για τα Πανεπιστήμια, πρόεδρος του ΙΧΘΥΚΑ κτλ. Έχει χρηματίσει Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών και Πρόεδρος του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Λαμπροπούλου, αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κυτταρικής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει ένα γιό.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.