Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Παιδοδοντιατρική
(Συνολική φροντίδα με τεκμηρίωση)
Συγγραφέας:   Νικόλαος Ι. Κοτσάνος


Παιδοδοντιατρική
Το βιβλίο "Παιδοδοντιατρική - Συνολική Φροντίδα με Τεκμηρίωση" αποτελείται από 21 κεφάλαια με συνεχή δομή και ξεκινά με τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του παιδιού κατά την αύξηση και ανάπτυξή του, η γνώση των οποίων θα βοηθήσει στο να επιτευχθεί η κατανόηση και η συνεργασία μαζί του. Στη συνέχεια ακολουθούν διαδικασίες που είναι απαραίτητες για την παροχή της θεραπείας, όπως η χορήγηση τοπικής αναισθησίας, καταστολής ή γενικής αναισθησίας για οδοντιατρικούς σκοπούς, αλλά και φαινόμενα και καταστάσεις που σχετίζονται με την ανατολή και τη σύγκλειση των δοντιών, καθώς και με τον έλεγχο της οδοντικής τερηδόνας.
Στα επόμενα κεφάλαια περιγράφονται οι διαδικασίες αποκατάστασης των δοντιών και του πολφού τους ως συνέπεια της τερηδόνας και του τραύματος, συμπεριλαμβάνοντας τη σύγχρονη τεχνολογία, υλικά και τεχνικές. Ακολουθούν άλλα νοσήματα και βλάβες που είναι απειλητικά για τη στοματική υγεία, όπως αυτά του περιοδοντίου, της οδοντικής φθοράς και των οδοντικών ανωμαλιών, της κροταφογναθικής διάρθρωσης και των μαλακών ιστών γενικά.
Το βιβλίο ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των ατόμων, παιδιών έως νέων ενηλίκων, που παρουσιάζουν αναπηρίες, χρόνια νοσήματα, διαταραχές ή σύνδρομα, και τα οποία χρειάζονται πιθανά μια διαφορετική προσέγγιση στην παροχή οδοντοθεραπείας.
Στην κλινική πράξη ο/η (παιδ)οδοντίατρος καλείται να συνδυάσει στοιχεία από διάφορα κεφάλαια, ώστε να προσφέρει άριστη συνολική φροντίδα, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιοσυγκρασία και την προσωπικότητα του νεαρού ασθενή, αλλά και τα χαρακτηριστικά της οικογένειας και του ευρύτερου περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνει.

Νικόλαος Κοτσάνος


... το σύγγραμμα αυτό θα αποτελέσει ένα ουσιαστικό βοήθημα για τους προπτυχιακούς και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές της οδοντιατρικής, παιδοδοντιάτρους, γενικούς οδοντιάτρους αλλά και παιδιάτρους που ενδιαφέρονται για τη στοματική υγεία των παιδιών, των εφήβων και των ασθενών με ειδικές ανάγκες.
Λίζα Παπαγιαννούλη

28χ21 εκ., 522 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Χαλκιδική
Ταξινόμιση DDC: 617.6 (Οδοντιατρική )
ISBN: 978-618-5163-22-8
ISBN (10ψήφιο): 618-5163-22-5
Βάρος: 1.621 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2016
Γράψε τη δική σου κριτική
136.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

121.04
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Νικόλαος Κοτσάνος είναι Καθηγητής Παιδοδοντιατρικής και Διευθυντής στο αντίστοιχο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει συστήσει προ 10ετίας. Απόφοιτος ο ίδιος του ΑΠΘ, έκανε διδακτορικές σπουδές (PhD) με υποτροφία του ΙΚΥ και εργάστηκε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Bristol της Αγγλίας κατά την 4ετία 1978-82. Μετά από 6ετή άσκηση γενικής οδοντιατρικής, εξειδικεύτηκε το 1990-91 στην παιδοδοντιατρική στο New York University στις ΗΠΑ. Έχει 100 δημοσιεύσεις σε Διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και έχει προσκληθεί ως ομιλητής στη Σκωτία, Νορβηγία, Κύπρο, Βουλγαρία, Ιαπωνία και Ν. Κορέα. Είναι δραστήριο μέλος της International Academy of Pediatric Dentistry και της European Academy of Paediatric Dentistry. Τα κλινικά του ενδιαφέροντα εκτείνονται σε όλο το φάσμα της παιδοδοντιατρικής, ενώ στο εκπαιδευτικό/κοινωνικό του έργο περιλαμβάνεται η οργάνωση νοσοσοκομειακής οδοντιατρικής περίθαλψης παιδιών και νέων με αναπηρίες. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Γόρδου, καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης, και έχουν δυο ενήλικους γιους που έχουν δεχθεί έγκαιρα τα ευεργετικά οφέλη της παιδοδοντιατρικής (πλήρης απουσία σφραγισμάτων) και της ορθοδοντικής.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.