Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Σημειώσεις για την Καλαμάτα
Συγγραφέας:   Ηλίας Ε. Μπιτσάνης


Σημειώσεις για την Καλαμάτα
Σημειώσεις για την Καλαμάτα, σκέψεις που διατυπώθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια από τις στήλες της "Ελευθερίας", κομμάτια μιας προσπάθειας διαμόρφωσης σύγχρονης πολιτικής για την πόλη: μια προσπάθεια που εξελίσσεται παράλληλα με την καθημερινότητα, παρατηρεί, αναλύει, συνθέτει και γενικεύει καταστάσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι πολίτες.

Η μοναδική φιλοδοξία του εγχειρήματος αυτού είναι να συμβάλει στον προβληματισμό για την Καλαμάτα και τη ζωή σ΄ αυτή την πόλη, σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που σημαδεύεται από την οικονομική κρίση και τα παρεπόμενα προβλήματα και φαινόμενα.

Σε περισσότερα από 1200 σημειώματα κυρίως από τη στήλη "Καλημέρα κύριε δήμαρχε" -καταγράφηκαν θέματα τα οποία εντάσσονται σε γενικότερες ενότητες, όπως : ο ρόλος του δημάρχου και του ιδιωτικού στην πόλη. Ζητήματα ποιότητας ζωής. Η σχέση της πόλης με την αγροτική περιφέρεια σε συνθήκες διοικητικής ομογενοποίησης. Η θέση της στο νέο αυτοδιοικητικό τοπίο που διαμορφώνεται. Ο ρόλος της Καλαμάτας στη νέα χωροταξία που δημιουργούν οι αλλαγές στις υποδομές. Οι δυνατότητες και οι περιορισμοί στην αναπτυξιακή της πορεία. Η διαμόρφωση "ταυτότητας" της πόλης, για διεθνή αναγνώριση. ο ρόλος του δημοτικού συμβουλίου. Ο τρόπος λειτουργίας των δημοτικών αρχόντων. Η αντίληψη για τη δημοκρατία και τη διαφάνεια στην τοπική κοινωνία.

Από όλο αυτό τον όγκο κειμένων, επιλέξαμε έναν μικρό αριθμό που επιτρέπει να σχηματίσουμε μια σχετικά ολοκληρωμένη εικόνα για την Καλαμάτα και τη ζωή σε αυτή. Περιοριστήκαμε περισσότερο σε ζητήματα λειτουργίας της πόλης, γιατί εδώ υπάρχουν πλέον διαχρονικά προβλήματα που απαιτούν λύσεις. Αφήσαμε για μία άλλη ενδεχομένως έκδοση όλα όσα σχετίζονται με τη διοικητική μεταρρύθμιση ή τη νέα αρχιτεκτονική στη διοίκηση και αυτοδιοίκηση, που πολιτογραφήθηκαν με το όνομα "Καλλικράτης".

24χ17 εκ., 267 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Καλαμάτα
Ταξινόμιση DDC: 070.442 (Αρθρογραφία), 352 (Τοπική αυτοδιοίκηση)
ISBN: 978-960-92752-1-7
ISBN (10ψήφιο): 960-92752-1-4
Βάρος: 0.58 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
15.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μπιτσάνης, Ηλίας Ε.
Ο Ηλίας Μπιτσάνης γεννήθηκε στη Μεσσήνη το 1954 και τελείωσε το γυμνάσιο της πόλης το 1972. Σπούδασε χημικός στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και εργάζεται ως δημοσιογράφος. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ημερήσιας εφημερίδας "Ελευθερία" που εκδίδεται στην Καλαμάτα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.