Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εγκυκλοπαιδικό λεξικό αποκρυφισμού και παραψυχολογίας

Εγκυκλοπαιδικό λεξικό αποκρυφισμού και παραψυχολογίας
Οι Στωικοί αποδεικνύουν την ύπαρξη της μαντικής με τον εξής συλλογισμό: "Εάν οι θεοί υφίστανται και δεν καθιστούν σαφές στον άνθρωπο το μέλλον εκ των προτέρων, τότε δεν αγαπούν τον άνθρωπο· ή δε γνωρίζουν το μέλλον ούτε οι ίδιοι· ή πιστεύουν ότι ο άνθρωπος δεν έχει κανένα όφελος να γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί· ή το θεωρούν ασύμβατο με το μεγαλείο τους να προειδοποιούν τον άνθρωπο για το μέλλον· ή, εν τέλει, οι ίδιοι, παρ’ όλο που είναι θεοί, δεν μπορούν να δώσουν κατανοητούς οιωνούς των επερχόμενων γεγονότων. Δεν είναι όμως αλήθεια ότι οι θεοί δε μας αγαπούν, διότι είναι φίλοι και ευεργέτες του ανθρωπίνου γένους· ούτε ισχύει ότι οι ίδιοι δε γνωρίζουν τις δικές τους αποφάσεις και τα δικά τους σχέδια· ούτε είναι αλήθεια ότι δε μας ωφελεί να γνωρίζουμε τι πρόκειται να συμβεί, αφού, εάν γνωρίζαμε, θα ήμασταν περισσότερο σώφρονες, ούτε ότι οι θεοί θεωρούν ασύμβατο με το μεγαλείο τους να προσφέρουν προβλέψεις, αφού δεν υπάρχει πιο θαυμάσια αρετή από την καλοσύνη· ούτε ότι δεν έχουν την ικανότητα να γνωρίζουν το μέλλον· συνεπώς δεν είναι αλήθεια ότι υπάρχουν θεοί, αλλά δε μας δείχνουν οιωνούς του μέλλοντος· οι θεοί όμως υπάρχουν, άρα μας δείχνουν τέτοιους οιωνούς· και αν μας δείχνουν τέτοιους οιωνούς, δεν ισχύει ότι δε μας παρέχουν τα μέσα για να κατανοήσουμε τους οιωνούς αυτούς - διαφορετικά οι οιωνοί τους θα ήταν ανώφελοι· και αν μας παρέχουν τα μέσα, δεν είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχει μαντική· άρα, η μαντική υπάρχει".

(Κικέρων, "Περί Μαντικής", 1-82)


Σημείωση: Έκδοση συμπληρωμένη

1350 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 030 (Εγκυκλοπαίδειες και λεξικά), 133 (Αποκρυφισμός), 133 (Παραψυχολογία)
ISBN: 978-960-694-246-4
ISBN (10ψήφιο): 960-694-246-5
Βάρος: 0.55 κιλά
Εκδότης: Δρόμων
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
60.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

53.40
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Καραφουλίδης, Γεώργιος
Ο Γεώργιος Καραφουλίδης γεννήθηκε στο Οχυρό της Δράμας. Είναι ιδιαίτερα γνωστός ως χειρομάντης, ψυχοερευνητής και συγγραφέας βιβλίων παραψυχολογίας. Προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για τις έρευνές του, ταξίδεψε σε πολλές χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής. Επιπλέον, έμεινα αρκετά χρόνια στο Θιβέτ και στην Ινδία όπου μελέτησε τη χειρομαντεία και εξασκήθηκε σ΄ αυτήν. Κατόπιν περιπλανήθηκε στην Αφρική και στη Νότια Αμερική, όπου μυήθηκε στον αποκρυφισμό και στη μαγεία. Τιμήθηκε με χρυσά μετάλλια, διπλώματα και άλλες διακρίσεις. Είναι ισόβιο μέλος του Ινστιτούτου Μεταφυσικών Σπουδών της Βομβάης, μέλος της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών του Λονδίνου, επίτιμος διδάκτωρ του Βορειο-αφρικανικού Ινστιτούτου Μεταφυσικών Σπουδών, μέλος της Ένωσης Ψυχοερευνητών του Καΐρου και της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών, καθώς επίσης πρόεδρος του Κέντρου Ψυχικών Ερευνών. Συνεργάζεται με εφημερίδες και περιοδικά και έχει λάβει επανειλημμένα μέρος σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Τα βιβλία που έγραψε και έχουν εκδοθεί είναι: Υπνωτισμός, Υποβολή, Και συ μπορείς, Τα μυστικά των μάγων, Χαρτομαντεία, Απίθανες συμπτώσεις, Ο Μυστικός κύκλος, Πώς να γίνεις μέντιουμ, Αφροδισιακά βότανα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.