Μικρές οδύσσειες παιδιών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μικρές οδύσσειες παιδιών

Βικτώρια Μπαντή

Ο Οδυσσέας και ο καλύτερός του φίλος, ο Θέμης, συναντούν συχνά παιδιά με άλλο χρώμα δέρματος όταν παίζουν στο γήπεδο ή όταν πηγαίνουν βόλτες με το ποδήλατο. "Από πού έρχονται αυτά τα παιδιά; Γιατί έφυγαν από τις πατρίδες τους; Γιατί βρίσκονται στην Ελλάδα; Μήπως κι αυτά πέρασαν μια μικρή Οδύσσεια, όπως ο μυθικός Οδυσσέας, για να φτάσουν στην πατρίδα μας;", αναρωτιούνται οι δυο φίλοι. Με πλοηγό τη δασκάλα τους κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι στις χώρες των προσφύγων συμμαθητών τους και μαθαίνουν για τις μικρές τους Οδύσσειες. Τα προσφυγόπουλα του βιβλίου διηγούνται με αφοπλιστική ειλικρίνεια και συγκινητική απλότητα τις προσωπικές τους ιστορίες, προσμένοντας όχι τη λύπηση αλλά την κατανόησή σας. Η Αζίζα, η Φατίμα, ο Ισαάκ, παιδιά του διπλανού θρανίου, σας προσκαλούν με τις αφηγήσεις τους να τα πλησιάσετε, αποδεχόμενοι τη διαφορετικότητά τους. Στο βιβλίο αυτό θα μάθετε όμως και για τους διεθνείς οργανισμούς που προστατεύουν τα δικαιώματα των προσφύγων και για τη δράση τους.
Μαρίζα Ντεκάστρο

Μαρίζα Ντεκάστρο (Υπεύθυνος Σειράς)

Η Μαρίζα Ντεκάστρο γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα. Από το 1973 μέχρι το 1982 έζησε στο Παρίσι όπου σπούδασε στη Σορβόννη παιδαγωγικά και λογοτεχνία για παιδιά και νέους. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, άρχισε να διδάσκει ιστορία και λογοτεχνία από μια άλλη, ιδιαίτερη σκοπιά σε παιδιά του δημοτικού στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η Μαρίζα Ντεκάστρο έχει γράψει βιβλία για παιδιά, πάνω σε θέματα ιστορίας και τέχνης, κείμενα αρχαιολογικού περιεχομένου στις παιδικές σελίδες του περιοδικού "Αρχαιολογία", καθώς και πολλά άρθρα και έχει μεταφράσει παιδικά μυθιστορήματα και παραμύθια. Από το 1998 γράφει κριτική παιδικού και εφηβικού βιβλίου στις εφημερίδες "Το Βήμα" και "Τα Νέα". Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου στο πρόγραμμα της Φιλαναγνωσίας και επισκεφθεί πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Το 2006 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για το βιβλίο που έγραψε με τον Π. Βαλαβάνη "Μικρές ιστορίες του μουσείου" και το 2012 από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο "Περπατώντας τις εποχές του Βυζαντίου", εκδ. Μεταίχμιο, 2011


Ζωή Χωριατέλλη

Ζωή Χωριατέλλη (Εικονογράφος)

Η Ζωή Χωριατέλλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από πολύ μικρή περνούσε ατελείωτες ώρες ζωγραφίζοντας. Σπούδασε Γραφιστική. Μετά το τέλος των σπουδών της εργάστηκε στον χώρο των διαφημιστικών, τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών. Το 2010 αποφάσισε να πραγματοποιήσει τ΄ όνειρό της και ν΄ ασχοληθεί με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων και παραμυθιών. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ελεύθερου σχεδίου και σκίτσου, καθώς και σεμινάρια για εικονογράφηση παιδικού βιβλίου και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις γενικής εικονογράφησης και εικονογράφησης παιδικών βιβλίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια εικονογραφεί παιδικά και εκπαιδευτικά βιβλία. Επιμελείται την εικονογράφηση για το περιοδικό "Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού".

Βικτώρια Μπαντή (Συγγραφέας)

Η Βικτωρία Μπαντή γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπουδάζει νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει εργαστεί εθελοντικά σε οικολογικές οργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση, το Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων και Πουλιών στην Αίγινα κ.λπ. Επίσης έχει εργαστεί εθελοντικά στον τομέα προσφύγων της ανθρωπιστικής οργάνωσης Διεθνής Αμνηστία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
48
Βάρος:
0.55 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση