Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι Χετταίοι και ο κόσμος του Αιγαίου

Οι Χετταίοι και ο κόσμος του Αιγαίου
Οι Χετταίοι και η αυτοκρατορία την οποία ίδρυσαν στην Μικρά Ασία κατά την μέση Εποχή του Χαλκού αποτελούν το αντικείμενο αυτού του βιβλίου, του οποίου το ενδιαφέρον εστιάζεται στην συσχέτισή τους με το Αιγαίο. Ιδιαίτερα αναπτύσσονται στοιχεία σχετικά με την παρουσία και δραστηριοποίηση των Ελλαδιτών στην Ανατολία, στον Πόντο και την Σύρο - Παλαιστίνη κατά την δεύτερη χιλιετία πριν από την εποχή μας. Η πολιτική αλλά και άμεση στρατιωτική εμπλοκή των Μυκηναίων στις αντιπαραθέσεις της Μικράς Ασίας αναδεικνύεται με βάση Χεττιτικές πηγές και λοιπά τεκμήρια, ενώ η πολιτιστική αλληλεπίδραση μεταξύ του Αιγαιακού χώρου και του πυρήνος της Μικράς Ασίας αποδεικνύεται ότι ολίγον μόνον υπολειπόταν αυτής με την παράλια Ανατολία. Στην θρησκεία, την γραφή, την αρχιτεκτονική, την τέχνη και αλλού εντοπίζονται ομοιότητες και αναλογίες, ως αποτέλεσμα αμοιβαίων επιρροών μεταξύ Χετταίων και Αιγαίων.

Στόχος του βιβλίου είναι να παράσχει μια κατά το δυνατόν αντικειμενική εικόνα αυτών των αλληλεπιδράσεων οι οποίες ανεπτύχθησαν μεταξύ του Ελλαδικού και Χεττιτικού πολιτισμού της Εποχής του Χαλκού.

21χ14 εκ., 245 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Ιστορικό
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 930 (Αρχαιότητα), 305.891 99 (Χετταίοι)
ISBN: 978-618-5219-03-1
ISBN (10ψήφιο): 618-5219-03-4
Βάρος: 0.375 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2016
Γράψε τη δική σου κριτική
15.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.35
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Δημήτριος Ν. Κονιδάρης γεννήθηκε το 1954 στα Ιωάννινα, όμως η καταγωγή του κρατά από τη Λευκάδα και τη Ναυπακτία. Είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός, Δρ. Ε.Μ.Π. και οικονομολόγος του Οικονομικού της Νομικής του Ε.Κ.Π.Α.. Εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός καθώς και στη Δ.Ε.Η.. Στα πλαίσια της ερευνητικής δραστηριότητάς του στον κλάδο του Ενεργειακού Μηχανικού έχει συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων και έχει δημοσιεύσει σειρά ερευνητικών εργασιών. Είναι μέλος του ΤΕΕ και του Ινστιτούτου Ηλ/γων και Ηλ/κών Μηχανικών. Το βιβλίο "Οι Χετταίοι και ο κόσμος του Αιγαίου", πρώτο από μια σειρά εργασιών για τη σχέση του Αιγαίου με τους μεγάλους πολιτισμούς της Εποχής του Χαλκού, αποτελεί καρπό του έρωτά του προς τη γνώση του παρελθόντος και μάλιστα των προγόνων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.