Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Προσεγγίσεις στους προσωκρατικούς
(Εισαγωγή: Από τον Όμηρο στους Προσωκρατικούς, οι φυσικοί φιλόσοφοι της Μιλήτου)

Προσεγγίσεις στους προσωκρατικούς
"Με τους Προσωκρατικούς τίποτε δεν είναι τελεσίδικα τελειωμένο... Μπορούμε σήμερα να παρακάμψουμε τα ερωτήματα των Προσωκρατικών; Ασφαλώς και μπορούμε, υπό την προϋπόθεση ότι έχουμε αποφασίσει να μην έχουμε σχέση με την σύγχρονη επιστήμη, την τέχνη και την εν γένει πνευματική ζωή. Εάν όμως έχουμε αποφασίσει να καλλιεργούμε την επιστήμη και την τέχνη και να συμμετέχουμε στην πνευματική ζωή, τότε οι Προσωκρατικοί θα μας κρατούν πάντοτε συντροφιά και θα γονιμοποιούν την σκέψη μας, όπως γονιμοποίησαν και την σκέψη μεγάλων επιστημόνων: του Erwin Schr?dinger, του Martin Heidegger, του Δημήτρη Νανόπουλου, του Μάνου Δανέζη, του Στράτου Θεοδοσίου, του Γιώργου Γραμματικάκη· την σκέψη μεγάλων καλλιτεχνών: του Samuel Beckett, του Eugene Ionesco, του Harold Pinter· και την σκέψη αμέτρητων άλλων Ελλήνων και ξένων, που διαπρέπουν σε όλους τους τομείς της ζωής.

Τα έργα των Προσωκρατικών θαυμάζονται και θα θαυμάζονται αιωνίως, διότι αν και δημιουργήθηκαν τον 6ο και τον 5ο αιώνα π.Χ., είναι φτιαγμένα, για να αντέχουν στον χρόνο. Έτσι παρά την παρέλευση χιλιάδων ετών από τότε πού συνετέθησαν, ακόμη και σήμερα με την φρεσκάδα που αναδίδουν, είναι τόσο καινούργια και σύγχρονα και τόσο "πρόσφατα καί νεουργά", ώστε μας καταπλήσσουν. Σαν να έχουν συντεθεί σήμερα!".


Σημείωση: Πρόλογος: Μάνος Δανέζης

24χ17 εκ., 684 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Πειραιάς
Αριθμός τόμου: 1 από 3
ISBN13 Set: 978-618-81187-2-0
Ταξινόμιση DDC: 182.09 (Φιλοσοφία, Αρχαία ελληνική - Ιστορία), 182 (Φιλοσοφία, Αρχαία ελληνική - Ερμηνεία και κριτική)
ISBN: 978-618-81187-1-3
ISBN (10ψήφιο): 618-81187-1-9
Βάρος: 1.183 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
35.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

31.15
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Διαλεκτού, Δέσποινα
Η Δέσποινα Ε. Διαλεκτού γεννήθηκε στην Νεάπολη της Νίκαιας από γονείς πρόσφυγες εκ Σμύρνης. Κάθε χρόνο αρίστευε στο Εξατάξιο Γυμνάσιο Θηλέων Νικαίας, στο οποίο υπήρξε και Σημαιοφόρος. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε ως Φιλόλογος στο Εξατάξιο Γυμνάσιο Τσεπελόβου Ιωαννίνων και σε Γυμνάσια και Λύκεια του Πειραιά και του Κερατσινίου. Ολοκλήρωσε την σταδιοδρομία της ως Γυμνασιάρχης. Είναι δεινή ελληνίστρια και λατινίστρια. Έχει μεταφράσει έργα του Κικέρωνα, όπως το "Pro Archia poeta" και το έκτο βιβλίο του "De Republica" καθώς και το έργο του Λουκρητίου "De rerum natura". Έχει συγγράψει την μελέτη "Ο θεσμός των Προξένων στην Ελλάδα των πόλεων". Παντρεύτηκε τον Παναγιώτη Μητροπέτρο και απέκτησε μαζί του τρία παιδιά, την Ναταλία, την Έλενα και τον Βαγγέλη. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια αφιερώθηκε μαζί με τον άνδρα της στην συγγραφή του τρίτομου έργου "Προσεγγίσεις στους Προσωκρατικούς".

Μητροπέτρος, Παναγιώτης
Ο Παναγιώτης Κ. Μητροπέτρος γεννήθηκε στον Πειραιά από πατέρα Ευβοέα και μητέρα πρόσφυγα από τον Πόντο και την Καισάρεια. Φοίτησε στο Ε΄ Εξατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων Πειραιώς, στο οποίο υπήρξε και Σημαιοφόρος. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε ως Φιλόλογος στο Εξατάξιο Γυμνάσιο Δομοκού, στο Εξατάξιο Γυμνάσιο Ελατείας, στο Λύκειο Αρρένων Κερατσινίου, στο 1ο Λύκειο Κερατσινίου και στο Λύκειο Περάματος. Διετέλεσε Λυκειάρχης για είκοσι δύο χρόνια. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και έχει συγγράψει άρθρα με ομάδες Γεωφυσικών, Αστροφυσικών, Αρχαιολόγων, Φιλολόγων και Φυσικών για αστρονομικά προβλήματα στα Έπη του Ομήρου, που έχουν δημοσιευθεί κατόπιν ενδελεχούς κρίσεως αγνώστων κριτών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Συνέγραψε με αλληλοδιάδοχες ομάδες μαθητών του στο 1ο Λύκειο Κερατσινίου τέσσερα μνημειώδη έργα, πού εξέδωσε ο Δήμος Κερατσινίου: α) "Προσεγγίσεις στον Πλάτωνα", β) "Προσεγγίσεις στον Αριστοτέλη", γ) "Προσεγγίσεις στον Πλούταρχο" καί δ) "Προσεγγίσεις στους Μεγάλους Λογικούς Μύθους".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.