Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η πειθαρχία στο σχολείο
(Θεωρία και έρευνα)
Συγγραφέας:   Αργύρης Γ. Κυρίδης


Offer

Τα προβλήματα πειθαρχίας αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στη σχολική τάξη και μόνιμο παράγοντα όχλησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι εκπαιδευτικοί θεωρούν την πειθαρχία ως μια από τις σημαντικότερες παραμέτρους της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Παρότι το θέμα μελετήθηκε ενδελεχώς από την επιστημονική κοινότητα, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε ερευνητικό επίπεδο, ο συγγραφέας του βιβλίου επιχειρεί τη σύνθεση των κυριοτέρων θεωρητικών και ερευνητικών προσεγγίσεων του φαινομένου σε ενιαίο corpus, όπου οι μελετητές και οι ερευνητές του θέματος θα μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες. Το κείμενο του βιβλίου χωρίζεται σε δύο μη διακριτές βασικές ενότητες: Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει την καταγραφή και ανάλυση βασικών εννοιολογικών εργαλείων, κυρίως από την επιστήμη της κοινωνιολογίας, και επιχειρείται η σύνδεσή τους με τις δομικές και λειτουργικές συνιστώσες του σχολείου, του μικρόκοσμου της σχολικής τάξης και τα προβλήματα πειθαρχίας. Στο δεύτερο μέρος επιχειρείται εμβάθυνση στο υπό μελέτη θέμα μέσα από τα ευρήματα των σχετικών ερευνών και τις θεωρητικές προσεγγίσεις της παιδαγωγικής. Παράλληλα, μελετώνται και οι κοινωνιολογικές συνιστώσες των πειθαρχικών προβλημάτων.


24χ17 εκ., 218 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Παιδαγωγική Σειρά
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370 (Παιδαγωγική)
ISBN: 978-960-01-0820-0
ISBN (10ψήφιο): 960-01-0820-Χ
Βάρος: 0.465 κιλά
Εκδότης: Gutenberg
Έτος Κυκλοφορίας: 1999
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon
Εξαντλήθηκε
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αργύρης Κυρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και αναγορεύτηκε διδάκτορας της Κοινωνιολογίας. Επίσης έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιολογία και στην Πολιτική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (University of London - Birkbeck College). Σήμερα εργάζεται ως αναπληρωτής καθηγητής της κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας του ΑΠΘ.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.