Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στην λατινική παλαιογραφία

Offer
Το εγχειρίδιο αυτό λατινικής παλαιογραφίας ανασυνθέτει την ιστορία της γραφής στην Ευρώπη, και κυρίως στο χώρο που συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία του τόπου μας, από τον 6ο έως τον 15ο αι. μ.Χ. Η παρουσίαση της ιστορίας της λατινικής παλαιογραφίας, του αντικειμένου της και των βασικών της εννοιών, η έκθεση των διαφόρων τύπων της λατινικής γραφής και της ιστορικής τους εξέλιξης σε συνάφεια με τις πολιτιστικές αλλαγές, η μεταγραφή πανομοιοτύπων, δεν γίνονται με μοναδικό σκοπό την ανάγνωση, ανάλυση και ερμηνεία μεσαιωνικών χειρογράφων, αλλά και την προσπάθεια άντλησης μέσα από αυτά εκείνων των στοιχείων, χρήσιμων για τη μελέτη του περιεχομένου τους και της ιστορίας γενικότερα. Οι συχνές αναφορές στο ιστορικό, κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιο, η εξέλιξη των γραμμάτων μέσα από τις διάφορες γραφές και τα πανομοιότυπα γίνονται αρωγός στην καλύτερη ανάγνωση και κριτική θεώρηση των μεσαιωνικών εγγράφων και τεκμηρίων ως πηγών πληροφόρησης.
Το εγχειρίδιο αυτό καλύπτει ένα σημαντικό κενό στην ξενάγηση νέων Ελλήνων φιλολόγων, αρχειονόμων, βιβλιοθηκονόμων, ιστορικών στο πεδίο της λατινικής παλαιογραφίας. Γίνεται όλο και ευρύτερα αντιληπτός ο τεράστιος πλούτος λατινόγλωσσων χειρογράφων που φιλοξενούν και οι ελληνικές βιβλιοθήκες, με φιλολογικό και κυρίως ιστορικό ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για σημαντικά, συχνά μοναδικά ιστορικά τεκμήρια, στα οποία ο ιστορικός είναι ανάγκη να έχει πρόσβαση. Ο κλάδος της λατινικής παλαιογραφίας ενισχύεται, ώστε να μη λείψουν οι δυνάμενοι να αξιοποιήσουν τον μεγάλο πλούτο μεσαιωνικών, κυρίως, λατινικών χειρογράφων ερευνητές.

24χ17 εκ., 276 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 870 (Λατινική γραμματεία), 411.7 (Παλαιογραφία)
ISBN: 978-960-333-931-1
ISBN (10ψήφιο): 960-333-931-8
Βάρος: 0.583 κιλά
Εκδότης: Γρηγόρη
Έτος Κυκλοφορίας: 2016
Γράψε τη δική σου κριτική
18.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Βιχελμίνα Ζάχου γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μπάρι Ιταλίας, όπου και ολοκλήρωσε τριετείς μεταπτυχιακές σπουδές. Είναι διδάκτωρ του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και προσφέρει τις υπηρεσίες της ως διδάσκουσα από το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 στο ίδιο τμήμα με γνωστικό αντικείμενο "Λατινική Παλαιογραφία", "Λατινική Διπλωματική" και "Ιστορία Μεσαιωνικών Χρόνων".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.