Η μικρή Γοργόνα πώς να ζήσει στο Σκουπιδονήσι; (χαρτόδετη έκδοση)
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η μικρή Γοργόνα πώς να ζήσει στο Σκουπιδονήσι; (χαρτόδετη έκδοση)

Βαγγέλης Δ. Ηλιόπουλος

Η Μικρή Γοργόνα, δισέγγονη της γοργόνας του Άντερσεν, πηγαίνει στο µεγάλο γοργονοχορό µε την ουρά της γεµάτη σκουπίδια.

Όλες οι γοργόνες γελούν µαζί της, αφού το νησί της έχει γίνει Σκουπιδονήσι από τα σκουπίδια που πετάνε οι άνθρωποι.

Ολόκληρη η Γη κινδυνεύει να γίνει Σκουπιδονήσι. Αποφασίζει τότε να ανέβει στη γη και, αντίθετα µε την προγιαγιά της που θυσίασε τη µιλιά της, να µιλήσει στους ανθρώπους και να τους πείσει να µην παράγουν πολλά σκουπίδια κι όσα µπορούν να τα ανακυκλώνουν!

Αν όµως ερωτευτεί κανένα νεαρό πρίγκιπα; Ε! Θα τον πείσει να αγωνιστεί και αυτός για τη µείωση των σκουπιδιών!

Βαγγέλης Δ. Ηλιόπουλος

Βαγγέλης Δ. Ηλιόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964.

Σπούδασε παιδαγωγικά και θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Από το 1984 εργάζεται στην πρωτοβάθμια ιδιωτική εκπαίδευση. Το 1995 εκδόθηκε «Η περιπέτεια της ζαρωμένης κάλτσας» (Εκδόσεις Δελφίνι), το πρώτο του βιβλίο για παιδιά. Το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ο Τριγωνοψαρούλης» (Εκδόσεις Πατάκη). Το διαφορετικό ψάρι έγινε ο πιο διάσημος Έλληνας σύγχρονος λογοτεχνικός ήρωας. Από τότε ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος έχει γράψει πολλά βιβλία για παιδιά και νέους. Πολλά από αυτά κυκλοφορούν και σε άλλες χώρες, όπως Ιρλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Σερβία, Μαλαισία, Τουρκία, Κορέα και Κίνα. Βιβλία του έχουν τιμηθεί με βραβεία και επαίνους. Θεωρείται ο συγγραφέας της αποδοχής του διαφορετικού, της κατανόησης και του αλληλοσεβασμού.

Εκτός από τη συγγραφή λογοτεχνικών έργων, ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος επισκέπτεται σχολεία και βιβλιοθήκες όπου συναντά τους μικρούς αναγνώστες του, μεταφράζει λογοτεχνικά έργα για παιδιά, σχεδιάζει προγράμματα για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και ασχολείται με την προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας.

Το 2013 ανακηρύχθηκε από την Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. Αγγελιαφόρος Ψυχικής Υγείας στα σχολεία. Από το 1994 είναι μέλος του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, του οποίου υπήρξε πρόεδρος από το 2008 έως το 2015.

Έχει προταθεί για το Astrid Lindgren Memorial Award και για το διεθνές βραβείο Hans Christian Andersen.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Φραντσέσκα Κοζάντι (Εικονογράφος)

Η Φραντσέσκα Κοζάντι γεννήθηκε το 1985 στη Μαρτίνα Φράνκα, κοντά στο Τάραντο της Ιταλίας και όταν ήταν μικρή ήθελε να γίνει κτηνίατρος. Σήμερα συνεχίζει να αγαπά πολύ τα ζώα αλλά προτιμά να τα ζωγραφίζει, γιατί τελικά σπούδασε εικονογράφηση και animation στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Design στη Ρώμη. Το 2006 παρακολούθησε μαθήματα δίπλα στον Carll Cneut, ενώ το 2005 πήρε μέρος στο διαγωνισμό Libri mai visti και το έργο της "La gallina collodiana" επιλέχθηκε στα πενήντα πρώτα έργα που αποτέλεσαν την έκθεση. Το 2007 κέρδισε το πρώτο βραβείο για το σχεδιασμό του λογότυπου της Προεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου του Τμήματος Κοινοτικής Πολιτικής. Έχει πραγματοποιήσει τρεις προσωπικές εκθέσεις ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με την εικονογράφηση βιβλίων για παιδιά, διδάσκοντας παράλληλα και σε σχολές γραφιστικής.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
36
Διαστάσεις:
22.4x20
Βάρος:
0.147 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση