Τουριστική Ανάπτυξη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τουριστική Ανάπτυξη

Κοινωνική Ευθύνη και Στοχασμοί

Γιώργης Σ. Έξαρχος

Στέφανος Ν. Καραγιάννης

30.74€ -27% 22.44€

Η παρούσα αποτελεί διορθωμένη αναπαραγωγή του έργου μας (Τουρισμός –Τουριστική Οικονομία, Ανάπτυξη, Πολιτική, 2006), με σημαντικό περιορισμό και αναδιάταξη της ύλης που να εξυπηρετεί διδακτικούς στόχους και σκοπούς, με την ελπίδα ότι ανταποκρίνεται πλήρως και επαρκώς σε ανάγκες του «κόσμου του τουρισμού» και σε ανάγκες όσων θέλουν να σπουδάσουν τον τουρισμό. Σε περιόδους που η οικονομική κρίση πλήττει μεγάλα τμήματα εργαζομένων και της κοινωνίας, ο τουρισμός έρχεται σαν «ελαφρά ταξιαρχία» ή σαν «βαρειά βιομηχανία» να συνδράμει με θέσεις εργασίας και παροχή υπηρεσιών, ώστε ο κόσμος του κάματου και της δουλειάς να μπορεί να αντισταθεί στη λαίλαπα των... επιθέσεων των μνημονιακών πολιτικών.

Η χώρα μας αποτελεί σημαντικό παγκόσμιο «τουριστικό απόθεμα», με το σύνολο των πόρων που διαθέτει (περιβάλλον, φύση, ιστορία, αρχαιολογία, μνημεία, πολιτισμός κ.λπ.), και απαιτεί ορθολογική διαχείριση προς όφελος του λαού και της κοινωνίας, κάτι που δεν έχει συμβεί επαρκώς έως τώρα με τις ασκούμενες πολιτικές οι οποίες, συνήθως, θεωρούνταν επιτυχημένες από το γεγονός και μόνο της αύξησης των επισκεπτών από την αλλοδαπή, χωρίς να ληφθούν υπ’ όψιν το μέγεθος της τουριστικής δαπάνης και η κατασπατάληση των τουριστικών πόρων κ.ά.

Τα θέματα τούτα θίγονται αναλυτικά στα επί μέρους κεφάλαια και υποκεφάλαια. Θέλουμε, ωστόσο, να επισημάνουμε ότι απαιτείται η ίδρυση στη χώρα Ανώτατης Σχολής Τουρισμού –σε ένα από τα ιστορικά πανεπιστήμια–, για να σπουδάζουν οι νέοι μας σοβαρά την επιστήμη του τουρισμού και στη συνέχεια να καταστήσουν τον ελληνικό τουρισμό ως έναν από τους πιο σημαντικούς τομείς της εθνικής οικονομίας.

25 Ιανουαρίου 2015 
Οι συγγραφείς

 
Γιώργης Σ. Έξαρχος

Γιώργης Σ. Έξαρχος (Συγγραφέας)

Ο Γιώργης Έξαρχος γεννήθηκε στο Καλοχώρι Λάρισας το 1952. Είναι απόφοιτος του εξατάξιου Γυμνασίου Συκουρίου το 1970, πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της ΑΣΟΕΕ το 1975, διδάκτορας οικονομικών επιστημών της Academia de Studii Economice (ASE) Βουκουρεστίου το 1980. Ασχολείται με τη λογοτεχνία από τα εφηβικά του χρόνια. Το πρώτο του βιβλίο κυκλοφόρησε το 1985 και έχει εκδώσει μέχρι σήμερα είκοσι βιβλία (ποίηση, παραμύθια, λαογραφία, εθνολογικές και ιστορικές μελέτες, οικονομικές πραγματείες). Συνεργάστηκε με τα περιοδικά: "Ντέφι", "Ρίγα", "Ρομάντσο", "Ιχνευτής", "Διαβάζω", "Στιγμές", "Σχολιαστής", "Φωτογράφος" κ.ά. επίσης με το Β΄, Γ΄ και Δ΄ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ Α.Ε. (1986-1991) ως παραγωγός εθνολογικών, οικολογικών, μουσικών και πολιτιστικών εκπομπών, καθώς και με τις αθηναϊκές εφημερίδες "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", "Καθημερινή" και "Ελευθεροτυπία" ως εξωτερικός συνεργάτης. Υπήρξε ο επιστημονικός υπεύθυνος και σεναριογράφος του ντοκιμαντέρ "Ντούκα ΄ν-Κάλι - Καθ΄ οδόν", παραγωγής του υπουργείου Πολιτισμού, και σε κείμενό του γυρίστηκε το ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ Α.Ε. για τη ζωή του λαϊκού κλαριντζή Βάιου Μαλλιάρα (1989), ενώ το βιβλίο του "Αδελφοί Μανάκια" (Γαβριηλίδης, 1991) αποτέλεσε το έναυσμα για τη διαμόρφωση του σεναρίου της βραβευμένης στο Φεστιβάλ Κανών ταινίας "Το βλέμμα του Οδυσσέα" του σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων ΥΒΕΤ (1982), ΥΧΟΠ (1982-1984), Βιομηχανίας (1986-1987) και Γεωργίας (1995-2000). Δίδαξε ως έκτατος καθηγητής οικονομικών μαθημάτων στο ΤΕΙ Χαλκίδας (1991-1994).


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στέφανος Ν. Καραγιάννης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
480
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.82 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση