Ο εξομολογητής
zoom in
Hermann Hesse

Hermann Hesse (Συγγραφέας)

Ο Herman Hesse γεννήθηκε το 1877 στο Galw, μια μικρή πόλη του Μέλανος Δρυμού. Στα γράμματα εμφανίστηκε το 1899 με την ποιητική συλλογή Τα ρομαντικά τραγούδια και τη συλλογή πεζών Μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Ακολούθησαν πολυάριθμα έργα, που τον καθιέρωσαν ως έναν από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς του 20ού αιώνα: "Πήτερ Κάμεντσιντ" (1904), "Κάτω από τον τροχό" (1906), "Γερτρούδη" (1910), "Ντέμιαν" (1914), "Σιντάρτα" (1927), "Ο λύκος της στέπας" (1927), "Νάρκισσος και Χρυσόστομος" (1930), "Ταξίδι στην Ανατολή" (1932) κ.ά. Υπήρξε ιδρυτής του περιοδικού Vinos Voco, μέλος της Πρωσικής Ακαδημίας, επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Βέρνης και τιμήθηκε με πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων με το βραβείο Νόμπελ το 1946, και με το βραβείο Ειρήνης των Γερμανών βιβλιοπωλών το 1955. Πέθανε το 1962.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κατερίνα Σχινά

Κατερίνα Σχινά (Επιμέλεια)

Η Κατερίνα Σχινά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Εργάστηκε σε εφημερίδες (ΑυγήΚαθημερινήΕλευθεροτυπία) και περιοδικά (Το ΤέταρτοThe Athens Review of BooksThe Books’ JournalΟ Αναγνώστης), στο ραδιόφωνο (Α΄, Β΄ και Γ΄ πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας, Κανάλι 15) και στην τηλεόραση (Βιβλιόραμα, Βιβλία στο κουτί). Δίδαξε μουσική (σύστημα Orff και πιάνο), πολιτιστική δημοσιογραφία (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και μετάφραση (Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης Λογοτεχνίας και Εθνικό Κέντρο Βιβλίου). Ως κειμενογράφος και μεταφράστρια, συνεργάστηκε με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Φεστιβάλ Αθηνών. Έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, βιβλία των Τόνι Μόρισον, Φίλιπ Ροθ, Έντγκαρ Άλλαν Πόε, Ίαν Μακ Γιούαν, Ρολάν Μπαρτ, Τζ. Μ. Κουτσί, Βίτολντ Γκομπρόβιτς, Μάλκολμ Μπράντμπερυ, Χίλντα Ντούλιτλ, Τζωρτζ Στάινερ. Το 2003 κυκλοφόρησε το βιβλίο της Ημερολόγιο 2004. Οι όπερες του κόσμου από τις εκδόσεις Λιβάνη. Ακολούθησαν τα: Καλή κι ανάποδη. ο πολιτισμός του πλεκτού (Κίχλη, 2014) και Μυστικά του συρταριού (Εκδόσεις Πατάκη, 2017). Συνεχίζει να διαβάζει, να μεταφράζει, να γράφει και να πλέκει.

 

Γιώργος Κώνστας

Γιώργος Κώνστας (Μεταφραστής)

Ο Γιώργος Κώνστας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1949. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Πειραϊκού Συνδέσμου, στο Ωδείο Πειραιώς και στην Kino Hochschule του Μονάχου. Για πολλά χρόνια εργάστηκε στο Εθνικό Θέατρο και μετά ως σκηνοθέτης και ηθοποιός στο ελεύθερο θέατρο. Δούλεψε ως σκηνοθέτης σε κρατικά θέατρα της Νότιας Γερμανίας, πάνω στο Αρχαίο Δράμα και στο γερμανικό και παγκόσμιο ρεπερτόριο. Από το 1987 εργάζεται πλέον στην Ελλάδα, όπου διατηρεί τον θεατρικό χώρο ΚΕΛΥΦΟΣ. ΄Εχει διευθύνει εκπαιδευτικά προγράμματα πάνω στο Αρχαίο Δράμα τόσο στην Αθήνα όσο και στην Κόρινθο. ΄Εχει μεταφράσει από τα Γερμανικά, πολλά έργα κλασικής λογοτεχνίας. ΄Εχει ερμηνεύσει βασικούς ρόλους σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές. Βραβεία: - Α΄ ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (1988) - Α΄ βραβείο θεατρικού έργου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου (2001) - Α΄ βραβείο Πνευματικής Εστίας Τρανούλη (2002) για το μυθιστόρημα "Ενισχυτής Αναμνήσεων" - Γ΄ κρατικό βραβείο θεατρικού έργου (2007) για το έργο "Ο Συντηρητής"

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
63
Διαστάσεις:
17χ12
Βάρος:
0.074 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση