Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι

Oscar Wilde

8.48€ -10% 7.63€

Αιώνια νεότητα, ατέλειωτα πάθη, λεπτές ηδονές και μυστικά, άγριες χαρές και ακόμα πιο άγριες αμαρτίες· θα τα ζήσω όλα αυτά. Και το πορτρέτο θα σηκώσει το βάρος…


Είναι κάποια τοπία που αξίζει να επισκεφτείς ξανά και ξανά, ακόμα και στη νεότητά σου, που είσαι αποφασισμένος συλλέκτης εμπειριών. Και όταν επισκέφτηκα ξανά, το βιβλίο που στην εφηβεία μου αποτελεούσε έναν κλασικό τολμηρό ύμνο στον ναρκισσισμό, η εικόνα ήταν ξαφνικά ξεκάθαρη μπροστά μου πως δεν πρόκειται για μια φλεγματική ηδονιστική αφήγηση, αλλά για μια φιλοσοφική αναζήτηση στον χωροχρόνο, την ηθική και την αισθητική, που βασίζεται γερά σε αριστοτελικά θεμέλια. 


Γιάννης Βολιώτης

(από τον πρόλογο της έκδοσης)

Oscar Wilde

Oscar Wilde (Συγγραφέας)

Ο Όσκαρ Φίνγκαλ Ο΄ Φλάερτυ Ουίλς Ουάιλντ γεννήθηκε στο Δουβλίνο το 1854. Σπούδασε στο Trinity College του Δουβλίνου, κι αμέσως έπειτα στην Οξφόρδη. Η πρώτη του ποιητική συλλογή κυκλοφόρησε το 1881, κι αργότερα, μετά το γάμο του με την Κόνστανς Λόυντ (1884), δημοσίευσε μια σειρά από παιδικά παραμύθια. "Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέη" είδε το φως της δημοσιότητας το 1891, αλλά η πρώτη μεγάλη επιτυχία για τον Ουάιλντ έμελλε να προέλθει από το θέατρο, με τη "Βεντάλια της Λαίδης Γουίντερμηρ" (1892). Ακολούθησαν άλλα τρία θεατρικά έργα: "Μια γυναίκα χωρίς σημασία", "Ο ιδανικός σύζυγος" και "Η σημασία του να είσαι τίμιος", ενώ το τέταρτο, "Η Σαλώμη", απαγορεύτηκε στην Αγγλία και δημοσιεύτηκε στη Γαλλία το 1893. Το 1895 καταδικάστηκε σε δύο χρόνια καταναγκαστικά έργα με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας. Από τη θητεία του στη φυλακή γεννήθηκαν τα δύο αριστουργήματά του, "Η μπαλάντα της φυλακής του Ρήντιγκ" και το "De Profundis". Μετά την αποφυλάκισή του το 1897, εγκαταστάθηκε οριστικά στο Παρίσι, ως το θάνατό του το 1900.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Βολιώτης (Μεταφραστής)


Γιάννης Βολιώτης (Διασκευαστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Περιστέρι
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
96
Διαστάσεις:
21x17
Βάρος:
0.189 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση