Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ολική διοίκηση
(Κοινωνιολογία της οργάνωσης και των συστημάτων)
Συγγραφέας:   Κώστας Λ. Λεβετάς


Ολική διοίκηση
Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας προτείνει, αναλύει διεξοδικά και τελικά εφαρμόζει έναν νέο πρότυπο διοίκησης επιχειρήσεων και οργανώσεων με το όνομα «Ολική Διοίκηση». Το είδος αυτό της διοίκησης είναι ταυτόχρονα και ισοδύναμα ευαισθητοποιημένο προς όλες τις δυνατές στρατηγικές λήψης αποφάσεων και επικοινωνίας, ώστε να καθίσταται δυνατή τόσο η αρμονική λειτουργία του επιχειρησιακού ή οργανωσιακού συστήματος όσο και η ενεργοποίηση της ολότητας του δυναμικού του. Το διοικητικό αυτό μοντέλο αναλύεται σε αντιπαραβολή με τα σύγχρονα συστήματα διοίκησης και προτείνεται, με την κωδική ονομασία «Ωρίων», ως αρμονικός τρόπος οργάνωσης και διοίκησης χαοταξικών συστημάτων, δηλαδή κοινωνικών συστημάτων ικανών να ισορροπήσουν μεταξύ τάξης και αταξίας, όπως οι σύγχρονες επιχειρήσεις και οργανώσεις κάθε λογής.
Σκοπός του η ανάδειξη των οργανωσιακών παθολογιών που οφείλονται σε μονοδιάστατες διοικητικές δομές και η εξυγίανσή τους με βάση αρχές και εργαλεία τα οποία παρουσιάζονται λεπτομερώς στο βιβλίο αυτό. Πιο συγκεκριμένα, στόχος του Ωρίωνα είναι αφενός ο εντοπισμός και η εξυγίανση διοικητικών στρεβλώσεων των οργανωσιακών συστημάτων και αφετέρου η εκπαίδευση και η ανάπτυξη μεσαίων και υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων, αλλά και εξειδικευμένου προσωπικού πρώτης γραμμής στις δυναμικές σχέσεις και στους ρόλους τους οποίους καλούνται να αναγνωρίσουν και να εξυπηρετήσουν στα πλαίσια της εφαρμογής των αρχών της Ολικής Διοίκησης στις επιχειρησιακές τους ομάδες. Το σύστημα Ολικής Διοίκησης «Ωρίων» σχεδιάζεται τώρα και σε διαδικτυακή εφαρμογή ως δια-δραστικό εργαλείο διάγνωσης και εξυγίανσης επιχειρήσεων και οργανώσεων.

21χ14 εκ.,
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 658 (Διοίκηση και οργάνωση )
ISBN: 978-618-5067-93-9
ISBN (10ψήφιο): 618-5067-93-5
Βάρος: 0.4 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
20.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.