Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Νευρολογική φυσικοθεραπεία
Συγγραφέας:   Στέλιος Κ. Ρόσμπογλου


Νευρολογική φυσικοθεραπεία
Η Νευρολογική Φυσικοθεραπεία είναι ένα βιβλίο σύγχρονης και βελτιωμένης αντίληψης των προβλημάτων που συχνά αντιμετωπίζει ο θεραπευτής όταν εργάζεται με ανθρώπους με νευρολογικές διαταραχές. Αποκαλύπτει τον "κρίκο" μεταξύ της θεωρίας της παθοφυσιολογίας των νευρολογικών ελλειμμάτων και των τεχνικών αποκατάστασης για βελτίωση της αισθητικοκινητικής απόδοσης του ανθρώπου.
Το βιβλίο περιγράφει τη δομή και λειτουργία του νευρικού συστήματος, τη φυσιολογική ανάπτυξη του κινητικού ελέγχου και τις σύγχρονες θεραπευτικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται στη φυσικοθεραπευτική πρακτική όσον αφορά στους νευρολογικούς ασθενείς.

24χ17 εκ., 864 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 615.82 (Φυσικοθεραπεία)
ISBN: 978-618-5105-97-6
ISBN (10ψήφιο): 618-5105-97-7
Βάρος: 1.783 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
69.90
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

62.21
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Στέλιος Ρόσμπογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη από γονείς πρόσφυγες. Ο πατέρας του Κωνσταντίνος καταγόταν από τη Σμύρνη και η μητέρα του Ιφιγένεια κατάγεται από την Βλάστη. Σπούδασε φυσικοθεραπεία από επιλογή. Δίδαξε στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας-Πρόνειας από το 1979 μέχρι τον Οκτώβρη του 2010, όπου και απεχώρησε ως Επίκουρος Καθηγητής. Ανάμεσα στα διάφορα διδακτικά του αντικείμενα ξεχώρισαν για πολλά χρόνια "Η Ανθρώπινη στάση - κίνηση" και η "Νευρολογική Φυσικοθεραπεία", πεδίο όπου έχει κάνει και τις μεταπτυχιακές του σπουδές. Είναι δάσκαλος της Μεθόδου Feldenkrais (Feldenkrais Teacher/Practitioner). Υπηρέτησε την επιστήμη της φυσικοθεραπείας από διάφορες θέσεις και εξακολουθεί μέχρι σήμερα. Υπήρξε προϊστάμενος του Τμήματος φυσικοθεραπείας και επανειλημμένα υπεύθυνος της Ομάδας Μαθημάτων Ειδικότητας. Συμμετέχει ανελλιπώς σε διάφορες επιτροπές και έχει εισηγηθεί πολλαπλώς για διάφορα θέματα προώθησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Επί 30 χρόνια ασχολείται συστηματικά με τον επαγγελματικό σύλλογο των φυσικοθεραπευτών, ως Γενικός Γραμματέας, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, ως Αντιπρόεδρος και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Σήμερα έχει διοριστεί από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην θέση του μέλους της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του ΝΠΔΔ με την Επωνυμία "Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών". Έργα του ιδίου: Στάση-Κίνηση-Ισορροπία, Ανακαλύψτε τα μυστικά της Μεθόδου Feldenkrais.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.