Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οικοδομικός σχεδιασμός Ι

Οικοδομικός σχεδιασμός Ι
Mε τον οικοδομικό σχεδιασμό, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία λεπτομερέστατη νοητική περιγραφή των διαδικασιών της οικοδομικής κατασκευής η οποία θα ακολουθήσει, ελαχιστοποιούμε την πιθανότητα ανάπτυξης της οικοδομικής αστοχίας, τόσο στον τομέα του χρονικού και οικονομικού κόστους όσο και σε εκείνον του τελικού αποτελέσματος.

Το σύγγραμμα αυτό, στα χέρια ενός ειδικού αναγνώστη, ενός π.χ. μηχανικού, λειτουργεί ως παροχή γνώσεων σχετικά με τον κατασκευαστικό τομέα (την οικοδομική κατασκευή) και ως πρόκληση για περαιτέρω σκέψεις και αναζητήσεις στον τομέα αυτόν. Για έναν φοιτητή σχετικού αντικειμένου, π.χ. έναν μέλλοντα αρχιτέκτονα ή πολιτικό μηχανικό, έχει εκπαιδευτική σημασία καθώς δεν ενημερώνει απλά, αλλά και υποδεικνύει μία μεθοδολογία επεξεργασίας εφαρμογής και μετάδοσης των εμπεριεχόμενων γνώσεων. Τέλος απευθύνεται και στον δάσκαλο του συγκεκριμένου αντικειμένου, καθώς δεν περιορίζεται στην περιγραφή, μόνο, των διαδικασιών της οικοδομικής κατασκευής, αλλά επεκτείνεται και στην ανάλυση της μεθοδολογίας με την οποία πρέπει να πραγματοποιείται ο οικοδομικός σχεδιασμός και να διδάσκεται το σχετικό γνωστικό αντικείμενο.

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό παρουσιάζεται και αναλύεται μέσα από πρωτότυπα σχέδια και φωτογραφίες, οδηγίες, θεωρία και ασκήσεις ένα εκτενέστατο υλικό. Το 1ο μέρος ασχολείται με τις βασικές οικοδομικές γνώσεις και το 2ο μέρος σε ειδικές οικοδομικές γνώσεις. Τέλος η αναφορά στην τεχνολογική διάσταση του οικοδομικού σχεδιασμού επελέγη να συμπληρώνεται στο 3ο μέρος, όπου αναφέρεται σε παιδαγωγικές οικοδομικές γνώσεις, δηλαδή στην εκπαιδευτική διαδικασία παροχής γνώσεων σχετικών με τον οικοδομικό σχεδιασμό και τη διδασκαλία του.

29χ21 εκ., 656 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 690 (Οικοδομική)
Άλλα πρόσωπα: Αλέξανδρος Αθ. Αλιεύς (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-508-162-1
ISBN (10ψήφιο): 960-508-162-8
Βάρος: 1.915 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
100.70
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

78.55
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.