Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ενσωματωμένα συστήματα, οι μικροελεγκτές AVR και ARDUINO
Συγγραφέας:   Δημήτρης Πογαρίδης


Ενσωματωμένα συστήματα, οι μικροελεγκτές AVR και ARDUINO
Στο βιβλίο αυτό γίνεται εκτενής αναφορά στην αρχιτεκτονική και τον προγραμματισμό του μικροελεγκτή ATmega8515, που αποτελεί έναν από τους μικροελεγκτές AVR της ATMEL καθώς και στην αναπτυξιακή πλατφόρμα Arduino.

Ιδιαίτερη μνεία επιχειρείται στα ηλεκτρονικά που αφορούν τα ενσωματωμένα συστήματα, στους διάφορους αισθητήρες, όπως, π.χ., φωτεινότητας, ήχου, υγρασίας κ.ά., που αποτελούν συσκευές εισόδου πληροφορίας και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να συνδεθούν στην είσοδο ενός μικροελεγκτή, καθώς και τους ενεργοποιητές, όπως κινητήρες DC και βηματικούς, LCD οθόνες γραφικών ή χαρακτήρων κ.ά., που αποτελούν συσκευές εξόδου.

Το παρόν βιβλίο αποτελείται από εφτά κεφάλαια, τρία παραρτήματα και ένα γλωσσάρι.
Το πρώτο κεφάλαιο συνιστά μια γενική εισαγωγή στα απαραίτητα αναλογικά και ψηφιακά ηλεκτρονικά κυκλώματα που αποτελούν δομικά στοιχεία ενός μικροελεγκτή και ενός ενσωματωμένου συστήματος.

Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται λεπτομερής αναφορά στην αρχιτεκτονική δομή του μικροελεγκτή ΑΤmega8515.

Το τρίτο κεφάλαιο ασχολείται με την παρουσίαση των αισθητήρων και των ενεργοποιητών και με τους τρόπους σύνδεσής τους στον μικροελεγκτή.

Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι μέθοδοι διευθυνσιοδότησης, οι εντολές και ο τρόπος προγραμματισμού σε γλώσσα Assembly του μικροελεγκτή. Παρατίθενται παραδείγματα υπορουτινών που εκτελούν διάφορες εργασίες, καθώς και παραδείγματα προγραμμάτων εφαρμογών. Όλα τα προγράμματα παρουσιάζονται και σε γλώσσα C.

Το πέμπτο κεφάλαιο αναφέρεται στην αναπτυξιακή πλατφόρμα Ardino.

Στο έκτο κεφάλαιο παρατίθενται διάφορες εφαρμογές με τον Arduino.

Στο έβδομο κεφάλαιο αναλύεται η διαδικασία σχεδίασης τόσο από άποψη κυκλωματικού (Hardware) όσο και από άποψη λογισμικού (Software) ενός ενσωματωμένου συστήματος βασισμένου στον μικροελεγκτή ATmega162.

Στο γλωσσάρι παρατίθενται και ερμηνεύονται κάποιοι όροι που απαντώνται στο βιβλίο.

Τέλος, στα τρία παραρτήματα παρουσιάζονται οι εντολές του ATmega8515 σε γλώσσα Assembly, ο τρόπος προγραμματισμού των εσωτερικών καταχωρητών του, καθώς και λεπτομερής περιγραφή της κάρτας STK500 που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη εφαρμογών με τους AVR.

24χ17 εκ., 592 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 004 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές)
ISBN: 978-960-9495-67-7
ISBN (10ψήφιο): 960-9495-67-2
Βάρος: 1.228 κιλά
Εκδότης: Δίσιγμα
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
55.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

50.73
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.