Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Φιλοσοφία του δικαίου και της πολιτείας
(Κοινωνική και πολιτική φιλοσοφία κατά Πλάτωνα και Αριστοτέλη)
Συγγραφέας:   Γεώργιος Χ. Κουμάκης


Φιλοσοφία του δικαίου και της πολιτείας
Στο σύγγραµµα αυτό επιχειρείται από τον συγγραφέα, µε σαφή, κατανοητό και εύληπτο τρόπο, διεξοδική και εµπεριστατωµένη ανάλυση του δικαίου και της πολιτείας κατά Πλάτωνα και Αριστοτέλη, κορυφαίους φιλοσόφους της κλασικής αρχαιότητας. Οι αρχές και τα αξιώµατα σχετικά µε τη µορφή και το είδος του πολιτεύµατος, δηλαδή της υγιούς δηµοκρατίας, στην οποία πηγή εξουσίας θα είναι ο κυρίαρχος λαός, καθώς και o ορθός, αποτελεσµατικός και δίκαιος τρόπος διακυβέρνησης µιας χώρας, αποτελούν τους κεντρικούς άξονες προσανατολισµού της κεντρικής ιδέας του παρόντος πονήµατος. Το πνεύµα και η σηµασία των θεµελιωδών αυτών αρχών επηρέασαν σε µεγάλο βαθµό το παγκόσµιο πνεύµα προς εξηµέρωση και εκπολιτισµό της ανθρωπότητας, εξακολουθούν δε μέχρι σήµερα να αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο µιας ευνοµούµενης κι ευτυχισµένης πολιτείας, όπου θα δεσπόζει η πραότητα, η σωφροσύνη και η φρόνηση.

Πρόκειται για τις θεµελιώδεις αρχές και αξιώµατα της κοινωνικής και πολιτικής φιλοσοφίας, που αποτελούν την κρηπίδα και το εφαλτήριο για τη σύσταση µιαςήµερης κοινωνίας, όπου θα επικρατούν οι βασικές προϋποθέσεις ενός υγιούς δηµοκρατικούπολιτεύµατος, στο οποίο δε θα υπάρχει η "του πρώτου ανδρός αρχή", µε αυθαιρεσία, αδικία, διακρίσεις και κοινωνικούς αποκλεισµούς, αλλά θα κυριαρχεί η ισονοµία, η δικαιοσύνη και προπάντων ο σεβασµός της προσωπικότητας και η κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωµάτων, που αποτελούν την κορωνίδα και το επιστέγασµα της αξίας του ανθρώπου, ώστε να συντελεστεί ένα στέρεο βάθρο του παγκόσµιου πολιτισµού προς βελτίωση του ανθρώπινου γένους. Πρωταρχικό δε ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή, δηλαδή προς προώθηση και εδραίωση του ανθρωποκεντρισµού, παίζει η ορθή και πλήρης παιδεία.

24χ17 εκ., 412 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 340.01 (Δικαιοσύνη - Φιλοσοφία και θεωρία ), 184 (Πλατωνική φιλοσοφία - Ερμηνεία και κριτική), 185 (Αριστοτελική φιλοσοφία - Ερμηνεία και κριτική)
ISBN: 978-618-5164-24-9
ISBN (10ψήφιο): 618-5164-24-8
Βάρος: 0.861 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
18.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.02
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.