Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η διαδικασία διαδοχής στις οικογενειακές επιχειρήσεις
(Δεν υπάρχει επιτυχία χωρίς μια καλή διαδοχή)

Η διαδικασία διαδοχής στις οικογενειακές επιχειρήσεις
«...Χρειάζεται ο κάθε ηγέτης να είναι σε θέση να εμπνέει το στελεχιακό δυναμικό και αυτό, με τη σειρά του, να τον αναγνωρίζει, να τον εμπιστεύεται και να τον ακολουθεί... Γι΄ αυτό, συγχαίρω τους συγγραφείς για τον προβληματισμό που εκθέτουν στην παρούσα έκδοση»

(Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος, βιομήχανος)

«Από μικρή δουλεύω στην επιχείρηση που οι γονείς μου δημιούργησαν με σκληρή δουλειά. Όταν μετά την αποφοίτησή μου από το πανεπιστήμιο δημιουργήθηκε το θέμα της παράδοσης και οι γονείς μου πρότειναν να αναλάβω εγώ ως Διευθύνουσα Σύμβουλος, δέχτηκα με μεγάλους ενδοιασμούς και ισχυρές απαιτήσεις για μερικές αλλαγές που εγώ θεωρούσα απαραίτητες. Η βιβλιόφιλος μητέρα μου είχε στην κατοχή της μερικά αποσπάσματα από το βιβλίο "Η Διαδικασία Διαδοχής στις Οικογενειακές Επιχειρήσεις". Η ανάγνωσή τους μου προσέφερε μεγάλη βοήθεια και εξάλειψε την αρχική μου αβεβαιότητα. Η θετική φιλοσοφία του βιβλίου διέλυσε ένα μεγάλο μέρος της αμφιβολίας που είχα σχετικά με τις δικές μου ικανότητες να αναλάβω τα ηνία της επιχείρησης»

(Σοφία Μηναδάκη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Μηναδάκης Α.Ε.)

«Αν και κατά καιρούς δούλευα στο γραφείο του πατέρα μου, δεν είχα σκεφτεί να κάνω την καριέρα μου στην Lotus Consulting. Όπως πολλοί νέοι, μετά τις σπουδές μου στην Ελλάδα και την Αγγλία, αποφάσισα να εργαστώ κάπου αλλού. Όταν ο πατέρας μου αρρώστησε σοβαρά ανέλαβα τον ρόλο του ως πλήρη απασχόληση, πράγμα που μου έδωσε την ευκαιρία να προετοιμαστώ για την διαδοχή. Αποσπάσματα του βιβλίου "Η Διαδικασία Διαδοχής στις Οικογενειακές Επιχειρήσεις" ήταν τα πρώτα βοηθήματά μου. Από την αρχή με εντυπωσίασε η διαύγεια και η απλότητα των "συνταγών" του βιβλίου, που περιέγραφαν ξεκάθαρα τα βήματα που θα έπρεπε να ακολουθήσω στον αγώνα για την ανάληψη της ηγεσίας της επιχείρησης. Η αισιοδοξία των συγγραφέων για την ικανότητα των παιδιών να αναλάβουν την ηγεσία και των γονέων να την παραδώσουν και να αποχωρήσουν, παραγκώνισε την αρχική μου αμφιβολία των δικών μου ικανοτήτων»

(Γιούλη Δοξανάκη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Lotus Consulting)


Σημείωση: Χαιρετισμοί: Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος, Ανδρέας Χατζηδαμιανού. Πρόλογοι: Δημήτρης Σαμαράς, Χρήσος Αθανασσάς.

23χ15 εκ., 222 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658 (Διοίκηση και οργάνωση )
ISBN: 978-960-9490-23-8
ISBN (10ψήφιο): 960-9490-23-9
Βάρος: 0.391 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
15.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.35
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Γεωργίου, Χρήστος Ε.
Ο Δρ. Χρήστος Ε. Γεωργίου, έχει σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), (1992), έχει λάβει το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης στη Διοίκηση Παραγωγικών Συστημάτων από το ίδιο Πανεπιστήμιο (2000), είναι Διδάκτορας της «Διοίκησης Επιχειρήσεων», (2010 - Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Πατρών), ενώ με υποτροφία έχει εκπονήσει Μεταδιδακτορική Έρευνα στο ΑΠΘ. (2012) Από το 2003 κατέχει τη θέση του Διευθυντή Τεκμηρίωσης και Μελετών του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ενώ παράλληλα προσφέρει συμβουλευτικές, μελετητικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Κεφαλάς, Αστέριος Γ.
Ο Αστέριος Γ. Κεφαλάς είναι τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Georgia των ΗΠΑ, όπου διδάσκει Συστήματα Πληροφορικής και Στρατηγική Διεθνών Επιχειρήσεων. Έχει διδάξει στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε επίτιμος καθηγητής σε διάφορα πανεπιστήμια, όπως στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Καΐρου, στο Πανεπιστήμιο της Lyon κ.ά. Συνεργάζεται, ως σύμβουλος και εκπαιδευτής, με ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις. Είναι συγγραφέας πέντε βιβλίων και έχει δημοσιεύσει πάνω από πενήντα άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά. Το πρώτο του βιβλίο, "Συστήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων" (1975), έχει κάνει πέντε επανεκδόσεις και έχει μεταφραστεί στα Ισπανικά και τα Ιαπωνικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.