Η διαδικασία διαδοχής στις οικογενειακές επιχειρήσεις
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η διαδικασία διαδοχής στις οικογενειακές επιχειρήσεις

Δεν υπάρχει επιτυχία χωρίς μια καλή διαδοχή

Αστέριος Γ. Κεφαλάς

Χρήστος Ε. Γεωργίου

15.00€ -10% 13.50€

Το βιβλίο προσφέρει μερικές πρακτικές ιδέες που θα διευκολύνουν τον ιδιοκτήτη μιας οικογενειακής επιχείρησης να προχωρήσει στη διαδικασία διαδοχής.

Το πρώτο μέρος είναι αφιερωμένο στο θέμα των βασικών αρχών της Οργάνωσης και Διαχείρισης της υπό μεταβίβαση επιχείρησης, με δεδομένο ότι η καλή διαδοχή προϋποθέτει μια καλά οργανωμένη επιχείρηση.

Το δεύτερο μέρος αναφέρεται στο πόσο σημαντικό είναι ένας ιδιοκτήτης να γνωρίζει τις βασικές αρχές λειτουργίας και ανάπτυξης της επιχείρησης, ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει μια ελκυστική επιχείρηση στο διάδοχο. Έτσι, το έργο της μεταλαμπάδευσης θα είναι πιο εύκολο και πιο αποδοτική θα είναι μια ομαλή και επιτυχημένη παράδοση της επιχείρησης στους μελλοντικούς διαδόχους.

Αστέριος Γ. Κεφαλάς

Αστέριος Γ. Κεφαλάς (Συγγραφέας)

Ο Αστέριος Γ. Κεφαλάς είναι τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Georgia των ΗΠΑ, όπου διδάσκει Συστήματα Πληροφορικής και Στρατηγική Διεθνών Επιχειρήσεων. Έχει διδάξει στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε επίτιμος καθηγητής σε διάφορα πανεπιστήμια, όπως στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Καΐρου, στο Πανεπιστήμιο της Lyon κ.ά. Συνεργάζεται, ως σύμβουλος και εκπαιδευτής, με ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις. Είναι συγγραφέας πέντε βιβλίων και έχει δημοσιεύσει πάνω από πενήντα άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά. Το πρώτο του βιβλίο, "Συστήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων" (1975), έχει κάνει πέντε επανεκδόσεις και έχει μεταφραστεί στα Ισπανικά και τα Ιαπωνικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρήστος Ε. Γεωργίου

Χρήστος Ε. Γεωργίου (Συγγραφέας)

Ο Δρ. Χρήστος Ε. Γεωργίου, έχει σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), (1992), έχει λάβει το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης στη Διοίκηση Παραγωγικών Συστημάτων από το ίδιο Πανεπιστήμιο (2000), είναι Διδάκτορας της «Διοίκησης Επιχειρήσεων», (2010 - Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Πατρών), ενώ με υποτροφία έχει εκπονήσει Μεταδιδακτορική Έρευνα στο ΑΠΘ. (2012) Από το 2003 κατέχει τη θέση του Διευθυντή Τεκμηρίωσης και Μελετών του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ενώ παράλληλα προσφέρει συμβουλευτικές, μελετητικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Βιβλίο
Σελίδες:
224
Διαστάσεις:
23x15
Βάρος:
0.391 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση