Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το ενιαίο σχολείο στην Αγγλία
(Μύθος και πραγματικότητα: Ιστορική αναδρομή στην εκπαιδευτική πολιτική της Αγγλίας μέσα από τις πηγές)
Συγγραφέας:   Λεωνίδας Α. Αγγέλης


Offer
Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται η εκπαιδευτική πολιτική της Αγγλίας για το Ενιαίο Σχολείο, όπως αυτή εκφράστηκε με τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων και τις αποφάσεις των κυβερνήσεων από το τέλος του 19ου αιώνα μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Η χρονική αυτή αλληλουχία -η οποία αποτελεί και τον ιστό του βιβλίου- επιτρέπει στον αναγνώστη να παρακολουθήσει μέσα από βιβλιογραφικές αναφορές και κείμενα εκπαιδευτικού προβληματισμού τις σημαντικές αποφάσεις στις οποίες οδηγήθηκαν οι κυβερνήσεις και τα κόμματα, προκειμένου να ανταποκριθούν στην απαίτηση των λαϊκών στρωμάτων για ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης και άμβλυνση των ταξικών διαφορών. Η μελέτη όμως των δεδομένων αποδεικνύει ότι οι επιδιώξεις και οι προσδοκίες των λαϊκών στρωμάτων παραμένουν ακόμα και σήμερα στο στάδιο των διεκδικήσεων, αφού οι εργατικοί δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν τις διακηρύξεις τους για μια ποιοτική παιδεία για όλους και οι συντηρητικοί προσπάθησαν να αποτρέψουν την επικράτηση του Ενιαίου Σχολείου, να ενισχύσουν τα επιλεκτικά σχολεία και να διαφυλάξουν τα εκπαιδευτικά προνόμια της αστικής τάξης.

21χ14 εκ., 191 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370.41 (Εκπαίδευση - Αγγλία)
ISBN: 978-960-8041-08-0
ISBN (10ψήφιο): 960-8041-08-2
Βάρος: 0.295 κιλά
Εκδότης: Τυπωθήτω
Έτος Κυκλοφορίας: 1999
Γράψε τη δική σου κριτική
11.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.14
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Λεωνίδας Αγγέλης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής της Συγκριτικής Παιδαγωγικής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σπούδασε στη Φιλοσοσφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στην Παιδαγωγική στα Πανεπιστήμια του Leeds και του Aberystwyth της Μ. Βρετανίας, καθώς και στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και τη Συμβουλευτική στο Hatfield Polytechnic της ίδιας χώρας. Στα άμεσα επιστημονικά ενδιαφέροντά του εμπίπτουν θέματα της Συγκριτικής Παιδαγωγικής, του Επαγγελματικού Προσανατολισμού και της Εκπαίδευσης των Εκπαιδευτικών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.