Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Με...νου αρωματόκηπος και ευεξία
(Ανακαλύπτοντας μυστικά των βοτάνων)

Με...νου αρωματόκηπος και ευεξία
Έχετε μαγειρέψει ποτέ με δίκταμο, τσάι του βουνού ή αγριοτριαντάφυλλο;

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται ένα πρωτότυπο εγχείρημα που αποσκοπεί στην ευεξία μας: από κομπάρσοι, τα αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά γίνονται οι πρωταγωνιστές στην καθημερινή μας διατροφή και στο οικιακό μας περιβάλλον.

Για 15 αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά της ελληνικής γης δίνονται ιστορικές πληροφορίες και βασικά βιολογικά στοιχεία, παρέχονται με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο τα συστατικά και οι ιδιότητές τους, δίδονται ειδικές συστάσεις-προφυλάξεις και επισκοπείται η διατροφική τους χρήση. Επιπλέον, περιγράφεται το άρωμα και η γεύση τους, αποκαλύπτονται μικρά μυστικά στη χρησιμοποίησή τους και προτείνονται 75 δημιουργικά μαγειρέματα (και παραλλαγές τους) με συνοδευτικά ποτά, 52 μενού, 11 ροφήματα και 5 πρωτότυπα μείγματα φυτών για ευεργετικά ροφήματα. Τέλος, περιγράφεται με πρακτικό τρόπο η καλλιέργεια και ο πολλαπλασιασμός τους και παρέχονται βασικές συμβουλές για τη διατήρησή τους στον αγρό, στον κήπο ή στο μπαλκόνι. Το βιβλίο αυτό προσεγγίζει την επιστημονική γνώση με απλό τρόπο, εμπλουτίζει τη μεσογειακή διατροφή, ανοίγει καινούριους γαστρονομικούς ορίζοντες και δίνει νέο έναυσμα στην καλλιέργεια των αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών.


"... και ξαφνικά, κάνει ξαστεριά πάνω από τον απέραντο αρωματόκηπο της μεσογειακής χώρας μας: ένας βιολόγος, μία γεωπόνος, μία φαρμακοποιός και μία υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και food-blogger συναντιούνται στο επιστημονικό πεδίο της βοτανικής, ενώνουν τις γνώσεις και την αγάπη τους, συγκεντρώνουν μια τεράστια βιβλιογραφία και βάζουν τον αρωματόκηπο στη σωστή του θέση. Όλα όσα ήθελες να ρωτήσεις για τα βότανα αλλά κανείς δεν μπορούσε να σου απαντήσει με ακρίβεια, η ιστορία, οι ιδιότητες, η δράση, ο πολλαπλασιασμός και η καλλιέργειά τους, σε ένα κείμενο που διαβάζεται σαν ευωδιαστό μυθιστόρημα."
Ελένη Ψυχούλη

22χ22 εκ., 334 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Θετικές Επιστήμες - Μαγειρική
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 641.5 (Μαγειρική), 615.53 (Βότανα - Θεραπευτική χρήση), 641.3 (Διατροφή), 581.495 (Φυτά - Ελλάς)
Άλλα πρόσωπα: Μαρία Στικούδη (Φωτογράφος)
ISBN: 978-960-16-6011-0
ISBN (10ψήφιο): 960-16-6011-9
Βάρος: 1.023 κιλά
Εκδότης: Πατάκη
Έτος Κυκλοφορίας: 2016
Γράψε τη δική σου κριτική
27.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

24.03
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Νίκος Κρίγκας γεννήθηκε στον Βόλο και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι βιολόγος, με πολύχρονη εξειδίκευση στη συστηματική βοτανική και την ταξινόμηση φυτών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στη βιοποικιλότητα και εκτός τόπου προστασίας αυτοφυών φυτών και στην αειφορική αξιοποίηση των φυτογενετικών πόρων της Ελλάδας. Εργάζεται στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει διδάξει επίσης στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και στο American College of Thessaloniki.

Η Διαμάντω Λάζαρη γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι, από το 2010, Επίκουρη Καθηγήτρια στον Τομέα Φαρμακογνωσίας- Φαρμακολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από τη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Για δύο έτη (1999-2001) εργάστηκε ως Νοσοκομειακός Φαρμακοποιός στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο "Ο Ευαγγελισμός". Κατείχε θέση ειδικού επιστήμονα στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή, στο Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2001-2003) και αμέσως μετά εκλέχτηκε στη βαθμίδα του λέκτορα στον Τομέα Φαρμακογνωσίας- Φαρμακολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει μετακπαιδευτεί σε εργαστήρια του εξωτερικού (Πανεπιστήμιο της Βαλένθια, Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας). Διαθέτει πλούσιο δημοσιευμένο έργο σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε διεθνή και εθνικά συνέδρια, καθώς και σε πολλά ερευνητικά προγράμματα, είτε ως επιστημονική υπεύθυνη είτε ως μέλος ερευνητικής ομάδας. Η ερευνητική της δραστηριότητα εστιάζει στη φαρμακογνωστική μελέτη των φυτών της ελληνικ΄λης χλωρίδας, την απομόνωση και καθορισμό δομής φυσικών προϊόντων με βιολογική δράση καθώς και τη μελέτη ταν αιθέριων ελαίων.

Η Ελένη Μαλούπα γεννήθηκε στη Χίο και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι γεωπόνος, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εξειδικευμένη στη βιολογία και φυσιολογία φυτών στο Πανεπιστήμιο Pierre et Marie Curie (Παρίσι), τακτική ερευνήτρια του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού Δήμητρα και διευθύντρια στα Ινστιτούτα Φυτικής Παραγωγής της Βόρειας Ελλάδας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στην προστασία, διατήρηση, αναπαραγωγή, καλλιέργεια και αειφορική αξιοποίηση της ελληνικής φυτικής βιοποικιλότητας, με έμφαση στα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, αλλά και τα ανθοκομικά και βρώσιμα αυτοφυή φυτά της χώρας μας. Έχει διδάξει επί σειρά ετών στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ), στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Τμήμα Βιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή και σε Κέντρα Γεωργικής ή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Η Μαρία Στικούδη γεννήθηκε στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας, μεγάλωσε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Εργάζεται ως υπάλληλος διοίκησης στο Εργαστήριο Προστασίας και Αξιοποίησης Αυτοφυών και Ανθοκομικών Ειδών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού Δήμητρα και είναι υπεύθυνη εκδηλώσεων και δημόσιων σχέσεων. Ήταν υπεύθυνη εστίασης σε πολλές γιορτές, εκδηλώσεις, ημερίδες και επιστημονικές συγκεντρώσεις του Εργαστηρίου και του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων (ΒΒΚΚ). Έχει συμμετάσχει στην οργάνωση πολλών γευστικών events με αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά σε ελληνικό και διεθνές επιστημονικό κοινό.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.