Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στη γνώση της αρχαίας ελληνικής για μαθητές γυμνασίου

No Cover
Με την παρούσα έκδοση της Γραμματικής -Συντακτικού της αρχαίας ελληνικής γλώσσας για μαθητές Γυμνασίου, προσπαθούμε να προσφέρουμε στους εφήβους που για πρώτη φορά έρχονται σε επαφή με την αρχαία ελληνική γλώσσα έναν πολύτιμο οδηγό για να εξοικειωθούν με τα αρχαία ελληνικά και να πάψουν να βλέπουν σαν ΄΄ξένη γλώσσα΄΄ τα διδασκόμενα στο σχολείο κείμενα. Δίχως αμφιβολία η γραμματική αναγνώριση των λέξεων που συναντούμε στα κείμενα σημαντικών ιστορικών, ρητόρων, ποιητών και φιλοσόφων, θα μας βοηθήσει να αποδώσουμε καλύτερα το κείμενο στη Νέα Ελληνική Γλώσσα και να γοητευτούμε από το ιδεολογικό υπόβαθρο των κειμένων της αττικής διαλέκτου, που τη βάση για τη γλώσσα μας και παράλληλα επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει μέχρι σήμερα την τέχνη και την επιστήμη της Δύσης.

Ακολουθώντας το παράδειγμα των σχολικών του Γυμνασίου, η ύλη χωρίζεται σε τρία μέρη και οι ενότητες του σχολικού βιβλίου αναλύονται με πλήθος παραδειγμάτων και παρατηρήσεων, οι οποίες θα καταστούν επικουρικές για τη δημιουργική διαδικασία της διδασκαλίας, που θα βοηθήσει όχι μόνο τον μαθητή αλλά και τον φιλόλογο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να γίνει πιο μεθοδικός και να εμφυσήσει το πάθος για τη γνώση στους μαθητές του.

29χ21 εκ., 176 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 480.07 (Ελληνική γλώσσα, Αρχαία - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση)), 485.07 (Ελληνική γλώσσα, Αρχαία - Γραμματική - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση))
ISBN: 978-960-93-7549-8
ISBN (10ψήφιο): 960-93-7549-9
Βάρος: 0.566 κιλά
Εκδότης: Ownbook
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
17.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.13
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Κωνσταντίνος Π. Κωστέας γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου 1990 και κατοικεί μόνιμα στην Καλαμάτα. Είναι φιλόλογος, αριστούχος, απόφοιτος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα την Καλαμάτα. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εκτείνονται στη μελέτη της Αρχαίας και Νέας ελληνικής γλώσσας, την Ιστορία, τη φιλοσοφία και τη γλωσσολογία. Αναλαμβάνει τη διδασκαλία μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου. Ασχολείται με την ποίηση.

Ο Κωνσταντίνος Σίσσας γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου 1990 και κατοικεί μόνιμα στην πόλη της Βέροιας. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας, κατεύθυνσης Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών. Εργάστηκε εθελοντικά στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου για δύο χρόνια καθώς και στο φροντιστήριο της Μητρόπολης Βέροιας. Στο συγγραφικό του έργο ανήκουν δύο βιβλία που αφορούν στην Έκφραση- Έκθεση για τη Βʼ και Γʼ Λυκείου, όπως επίσης και ένα βιβλίο Λατινικών. Τα ενδιαφέροντά του εστιάζονται στα Αρχαία και Νέα Ελληνικά, όπως και στα Παιδαγωγικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.