Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μια ολοκληρωμένη μελέτη για τη ρύπανση και την προστασία του περιβάλλοντος

Μια ολοκληρωμένη μελέτη για τη ρύπανση και την προστασία του περιβάλλοντος
Η παρούσα μελέτη περιγράφει με απλά και κατανοητά λόγια το μεγαλύτερο εύρος των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει μια σύγχρονη κοινωνία σε σχέση με τη ρύπανση και την προστασία του περιβάλλοντος.
Η κατανόηση της ύλης, όπως έχει παρουσιαστεί, είναι δυνατή από κάθε αναγνώστη, ανεξάρτητα από τις πρότερες γνώσεις του στον συγκεκριμένο τομέα.
Μερικά από τα θέματα, που παρουσιάζονται στο βιβλίο είναι η ρύπανση και η προστασία της ατμόσφαιρας, μέθοδοι μείωσης της εκπομπής ρύπων, η τρύπα του όζοντος, τα διάφορα είδη νεφών/smog, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, το φαινόμενο "El ni?o", η ρύπανση και η προστασία του νερού και του εδάφους, ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων, ακτινοβολίες, πυρηνικοί αντιδραστήρες σχάσης και σύντηξης, η ατομική βόμβα και η βόμβα υδρογόνου, η ηχορρύπανση, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κάθε μορφής, όπως η ηλιακή με τις άμεσες μορφές της (βιοκλιματική αρχιτεκτονική, ηλιακός θερμοσίφωνας, ηλιακοί συγκεντρωτές, ανοδικός άνεμος, φωτοβολταϊκά) καθώς και με τις έμμεσες μορφές της (υδραυλική, αιολική, βιομάζα), ή όπως η παλιρροιακή, η γεωθερμική, οι αντλίες θερμότητας αλλά και τα έγκυρα επιστημονικά αποτελέσματα για την κλιματική αλλαγή και πολλά άλλα.

24χ17 εκ., 434 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 363.7 (Περιβάλλον - Προστασία)
ISBN: 978-618-5164-28-7
ISBN (10ψήφιο): 618-5164-28-0
Βάρος: 0.906 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
22.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.58
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Μίνως Μπινιάρης γεννήθηκε στο Μπότροπ της Δυτικής Γερμανίας το 1982. Φοίτησε στην Ελλάδα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αποφοιτώντας από το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών. Συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία φοιτώντας στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου "Ludwig Maximilian Universitat" (προδίπλωμα) και στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου "Freie Universitat" (δίπλωμα) αποφοιτώντας από το Τμήμα Φαρμακευτικής. Εμβάθυνε τις σπουδές του στους τομείς των επιστημών περιβάλλοντος, της εφαρμοσμένης οικολογίας, των περιβαλλοντικών τεχνολογιών και των επιπτώσεων της αλληλεπίδρασης του ανθρώπου με το φυσικό και τεχνητό περιβάλλον. Έχει δραστηριοποιηθεί εργαστηριακά στη διερεύνηση της τρισδιάστατης δομής πολυπεπτιδίων με εφαρμογή στη θεραπεία του HIV και ερευνητικά με τις κατευθυντήριες οδηγίες θεραπείας καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Ο Στέφανος Μπινιάρης γεννήθηκε στη Σαλαμίνα το 1938 και σπούδασε με υποτροφία στο Πολυτεχνείο του Άαχεν. Η Διδακτορική του διατριβή βαθμολογήθηκε με "Άριστα" και αναγνωρίσθηκε στη διεθνή βιβλιογραφία ως μία νέα μέθοδος, που επέτρεψε για πρώτη φορά τον υπολογισμό της τρισδιάστατης ροής μέσα σε Στροβιλομηχανές. Του απενεμήθησαν περισσότερες τιμητικές διακρίσεις όπως π.χ.: Η τιμητική Borchers-πλακέτα του Πολυτεχνείου του Άαχεν. Το τιμητικό Μετάλλιο της "Επιτροπής για την Προστασία της Ατμόσφαιρας" του "Συνδέσμου Γερμανών Μηχανικών" (VDI). Στην Ελλάδα δίδαξε στη "Σχολή Μηχανικών Αεροπορίας" (ΣΜΑ) τα μαθήματα "Αεροδυναμική" και "Κινητήρες Αεροσκάφους". Στη Γερμανία δίδαξε σε Πανεπιστημιακό επίπεδο "Προστασία του Περιβάλλοντος και Περιβαλλοντικό Δίκαιο". Μόνο σε διεθνές επίπεδο έχει δημοσιεύσει και παρουσιάσει περίπου 50 πρωτοποριακές μελέτες. Εργάστηκε στις γερμανικές εταιρείες: RWE Energie AG ως Umweltschutzbeauftragter, δηλαδή υπεύθυνος της εταιρείας για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και εντεταλμένος από τη Γερμανική Κυβέρνηση να ελέγχει αν τηρούνται από την εταιρεία όλες οι ισχύουσες νομοθεσίες σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και στην Kraftwerk Union ως υπεύθυνος για τον θάλαμο καύσης και την πειραματική εξέταση των πρωτοτύπων Στροβιλομηχανών. Ήταν μέλος όλων των μεγάλων ενεργειακών οργανισμών της Γερμανίας (VDI, VGB, VDEW).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.