Τα μυστικά της καφέ βαλίτσας
zoom in
15.00€ -10% 13.50€

Είκοσι διαφορετικά αντικείμενα κρυμμένα σε μια βαλίτσα.

Ένα απόκομμα εφημερίδας, μια παλιά φωτογραφία, ένα μαργαριταρένιο κολιέ.

Αντικείμενα ξεχασμένα, που μοιάζουν άσχετα μεταξύ τους, παίρνουν φωνή στα χέρια της ηρωίδας και της λένε τη δική τους ιστορία.

Κάθε αντικείμενο και μια ψηφίδα στο πολύπλοκο μωσαϊκό της ζωής της, αποκαλύπτει προηγούμενα γεγονότα και ανατρέπει στέρεες σχέσεις.

Όταν τα αντικείμενα αυτά βγουν από το σκοτάδι της βαλίτσας και ρίξουν φως στο παρελθόν της, η Ναυσικά θα νοιώσει έτοιμη να αντιμετωπίσει με αισιοδοξία το μέλλον χωρίς φοβίες και προκαταλήψεις  

Η Φανή Μέλφου – Γραμματικού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Πήρε πτυχίο από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ειδικεύτηκε στη Μικροβιολογία και μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο στο Νοσοκομείο Χάμερσμιθ. Εκτός της ιατρικής, ασχολήθηκε και με τη λογοτεχνία από τα νεανικά της χρόνια. Είναι παντρεμένη με τον Φίλιππο Γραμματικό, Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι μητέρα πέντε παιδιών. Το 2012 ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης της απένειμε Βραβείο για την πολύτιμη προσφορά της στα γράμματα και τον πολιτισμό.

Έργα της ιδίας:

2003,  "Θεσσαλονίκη – Κρήτη. Συνάντηση στον Εριγώνα". Εκδόσεις Ζήτη.

2005, "Πέρσα – στους ήλιους του χειμώνα". Εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική.

2006, "Ο δρόμος που πήραμε". Εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική.

2008, "Σιωπηλή συμφωνία". Εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική.

2010, "Μισέλ, αγνώστου πατρός". Εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες.

2011, "Κομψές Δολοπλοκίες". Εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες.

2014, "O 5ος Απόγονος". Εκδόσεις Πηγή (2014).

Φανή Μέλφου - Γραμματικού

Φανή Μέλφου - Γραμματικού (Συγγραφέας)

Η Φανή Μέλφου - Γραμματικού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Πήρε πτυχίο από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ειδικεύτηκε στη Μικροβιολογία και μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο στο Νοσοκομείο Χάμερσμιθ. Εκτός της ιατρικής, ασχολήθηκε και με τη λογοτεχνία από τα νεανικά της χρόνια. Το "Θεσσαλονίκη - Κρήτη. Συνάντηση στον Εριγώνα", το πρώτο της βιβλίο, εκδόθηκε το 2003. Είναι παντρεμένη με τον Φίλιππο Γραμματικό, Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι μητέρα πέντε παιδιών. Το 2012 ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης της απένειμε Βραβείο για την πολύτιμη προσφορά της στα γράμματα και τον πολιτισμό.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
248
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.304 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση