Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πρόσφυγες από τη Σίλλη Ικονίου
(Η προσαρμογή ενός πληθυσμού εμπόρων στην Ελλάδα)

Πρόσφυγες από τη Σίλλη Ικονίου
Ο βασικός άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφεται το βιβλίο είναι η ένταξη των προσφύγων από μια κωμόπολη της Μικράς Ασίας στην Ελλάδα. Βασίζεται κατά κύριο λόγο στις συνεντεύξεις με πρόσφυγες από τη Σίλλη του Ικονίου, ένα ενδιαφέρον υλικό που διασταυρώνεται με ανάλογες πληροφορίες από τη βιβλιογραφία καθώς και αρχειακό υλικό.
Η μελέτη χωρίζεται σε τρία μέρη: το πρώτο αναφέρεται στη ζωή στη Σίλλη (1900-1924), το δεύτερο στη ζωή των Σιλλαίων προσφύγων στην Ελλάδα (1924-1956) και το τρίτο μέρος αναφέρεται στην προσφυγική συνείδηση της α΄, β΄ και γ΄γενιάς. Η σχετική έμφαση που δίνεται στο πρώτο μέρος οφείλεται στην πεποίθηση ότι η προσαρμογή και η ένταξη των Σιλλαίων είναι συνάρτηση της εκεί ζωής τους. ΄Αλλωστε στο πρώτο μέρος πιστοποιείται το αληθές του χαρακτηρισμού των Σιλλαίων ως "πληθυσμού εμπόρων".

24χ17 εκ., 256 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 325.1 (Πρόσφυγες)
ISBN: 978-618-82051-2-3
ISBN (10ψήφιο): 618-82051-2-3
Βάρος: 0.718 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
35.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

31.15
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη από πατέρα Σιλλαίο και μητέρα Θεσσαλονικιά. Απόφοιτος του Αρχαιολογικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με κρατική υποτροφία. Μεταπτυχιακές σπουδές στη λαογραφία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στην κοινωνική ανθρωπολογία-εθνολογία στην Ανωτάτη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών ( EHESS) στο Παρίσι. Εργάστηκε από το 1972 ως ερευνήτρια στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, το οποίο διηύθυνε από το 1983 ως το 1991 και από το 2003 ως το 2008 οπότε συνταξιοδοτήθηκε μετά από 35ετή ευδόκιμη υπηρεσία. Έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες σε θέματα λαογραφίας, μουσειολογίας και κοινωνικής ανθρωπολογίας και έχει οργανώσει διάφορες εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.