Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο

Νόμοι και Έθιμα Πολέμου-Κατοχή-Αντιμετώπιση Παραβιάσεων

Μαρία - Ντανιέλλα Μαρούδα

35.00€ -27% 25.55€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789600807011

  • Κατηγορίες:

    Νομική

  • Έτος κυκλοφορίας

    2015

  • Εκδότης

    Σιδέρης Ι.

Από τη μάχη στο Σολφερίνο, στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο… Νέο εγχειρίδιο διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Μια συνθετική καταγραφή τόσο των βασικών αρχών του διεθνούς δικαίου που εφαρμόζονται στη διάρκεια ενόπλων συρράξεων ή κατοχής, όσο και των κυριότερων προκλήσεων μετά την 11η Σεπτεμβρίου (ή τη 13η Νοεμβρίου) από τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Με ειδικές αναφορές στη διεθνή ποινική δικαιοσύνη και τους εναλλακτικούς μηχανισμούς επιβολής που διαθέτει η διεθνής κοινότητα (Ηνωμένα Έθνη, Ποινικά Δικαστήρια και εθνικά δικαστήρια, μέσα από την άσκηση οικουμενικής δικαιοδοσίας).

Προϊόν μιας εικοσαετούς εμπειρίας στη διδασκαλία και έρευνα του διεθνούς δικαίου των ενόπλων συρράξεων, στη θεωρία και την πράξη, σε ειρήνη και στη διάρκεια πολέμου, με ακροατήρια φοιτητές αλλά και στελέχη ενόπλων δυνάμεων, μέλη πολυεθνικών επιχειρήσεων και στελέχη του Ερυθρού Σταυρού ή άλλων ΜΚΟ, σε Ελλάδα και εξωτερικό, το βιβλίο επιχειρεί απαντήσεις σε μια εποχή που ο κόσμος φαντάζει πολύ πιο επικίνδυνος και σκληρός απ’ ό,τι 20 χρόνια πριν, όταν δειλά ξεκινούσα αυτήν τη διαδρομή.»

Μαρία - Ντανιέλλα Μαρούδα

Μαρία - Ντανιέλλα Μαρούδα (Συγγραφέας)

Η Μαρία-Ντανιέλλα Μαρούδα είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου, Παντείου Πανεπιστημίου, Δικηγόρος ΔΣΑ, Αναπλ. Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής Δράσης, Μέλος Εφορειών Κοινωνικής Πρόνοιας και Διεθνών Σχέσεων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Μέλος της Διεθνούς Επιτροπής του Διαγωνισμού Ανθρωπιστικού Δικαίου Jean Pictet (www.concourspictet.org). Σπούδασε νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Διετέλεσε αξιωματούχος προστασίας (protection delegate) της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στη Σρι Λάνκα (1997-1999), κι έχει συμμετάσχει σε αποστολές διεθνούς επιτήρησης εκλογικών και δημοκρατικών διαδικασιών του ΟΑΣΕ και του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σε Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη (1996-1997). Κυριότερα έργα της: "IHL Implementation in Greece, ΕΚΕΚΔΑΑΔ", Όστρια, 2015 (έρευνα με τους Ερευνητές του ΕΚΕΚΔΑΑ, Δ Σ. Κύρκο, Β. Σαράντη), "Περί του ανθρωπιστικού χώρου στον 21ο αιώνα: Ανάδυση και εξέλιξη για μια αποτελεσματική και νόμιμη ανθρωπιστική δράση", Εκδ. Ι. Σιδέρης, 2012, "Η διεθνής ευθύνη για παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Η κρατική και ατομική ευθύνη σε κίνηση", Εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα, 2006, "Το διεθνές ποινικό δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία και η εξέλιξη του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου", Εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα, 2001, "Μελέτη εφαρμογής και διάδοσης του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στην Ελλάδα", Εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα, 2000.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
511
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.063 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση