Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μ.Μ.Ε. και επαγγελματικές επιλογές των εφήβων
(Ο ρόλος του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού)

Μ.Μ.Ε. και επαγγελματικές επιλογές των εφήβων
Στο συλλογικό αυτό βιβλίο ερευνώνται οι επιδράσεις που ασκούν τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας (Μ.Μ.Ε.) στην πληροφόρηση, αλλά και στη διαμόρφωση των επαγγελματικών αντιλήψεων, στάσεων και επιλογών των νέων όσον αφορά στην ένταξη τους στο χώρο της εργασίας. Το ζήτημα
προσεγγίζεται θεωρητικά, με ανασκόπηση της πρόσφατης ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας, και ερευνητικά (η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από τον τομέα ΣΕΠ του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου), όπου τα αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι τα Μ.Μ.Ε. συμβάλλουν κυρίως έμμεσα στη μορφοποίηση των κοινωνικών αναπαραστάσεων των επαγγελματικών προτιμήσεων, κατευθύνοντας με αυτόν τον τρόπο τις επαγγελματικές προτιμήσεις των νέων. Επίσης, αναδεικνύεται η βαρύτητα του οικογενειακού περιβάλλοντος στις επαγγελματικές επιλογές των νέων, αλλά και του ιδιαίτερα σημαντικού ρόλου που καλείται να αναλάβει το μάθημα του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις των εφήβων του δείγματος της έρευνας.


Σημείωση: Επανέκδοση: "Κυριακίδη Αφοι", 2008

24χ17 εκ., 120 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 371.425 (Επαγγελματικός προσανατολισμός)
ISBN: 978-960-602-009-4
ISBN (10ψήφιο): 960-602-009-6
Βάρος: 0.265 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
10.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.90
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ιωάννης Χ. Καμαριανός γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Είναι σήμερα Λέκτορας Κοινωνιολογίας της Σχολικής Τάξης στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή με υποτροφία του ΙΚΥ. Διετέλεσε ερευνητής στο Εργαστήριο Κοινωνικών Μελετών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διδάσκων στο ίδιο πανεπιστήμιο. Συμμετείχε σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και σε διεθνή συνέδρια, ενώ έχει συγγράψει άρθρα σε συλλογικούς τόμους και επιστημονικά περιοδικά.

Η Καφένια Μπότσογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., από όπου έλαβε και το διδακτορικό της τίτλο. Στα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα, εντάσσονται σχέση του παιδιού με το χώρο, καθώς και η δραστηριότητα παιχνιδιού στην προσχολική ηλικία, ενταγμένη στο πλαίσιο της παιδαγωγικής διαδικασίας. Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια της Διδακτικής-Μεθοδολογίας στην Προσχολική Εκπαίδευση στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.