Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τυχαίες σκέψεις για την ποίηση
Συγγραφέας:   Γιάννης Κυριόπουλος


Offer
Στην ποίηση όλα επιτρέπονται

Η ποίηση είναι μια μορφή "εγκληματικής" δραστηριότητας χωρίς τους κινδύνους μιας δικαστικής κρίσης και κυρίως χωρίς τη δαμόκλειο σπάθη μιας ποινικής απόφασης ή ακόμη (χειρότερα) ενός ποινικού κολασμού. Η ποίηση είναι πέραν του καλού και του κακού. Στην πραγματικότητα, όμως, η ποίηση είναι ένα υποκατάστατο της "τρομοκρατίας". Γι΄ αυτό το λόγο στην ποίηση όλα επιτρέπονται. Ακριβώς αυτή η παραδοχή οδηγεί στην ιερόσυλη έγκληση αμφισβήτησης (με συμβολικό και εικαστικό τρόπο) της παρούσας εκδοχής της δημιουργίας, δηλαδή στο "έγκλημα". Με τις συνηθισμένες λέξεις, τις οποίες χρησιμοποιεί και οι οποίες συντίθενται με εικαστικούς (και ασυνήθεις) κανόνες, η ποίηση επιχειρεί (και ενίοτε μπορεί) να αφηγηθεί ακατάληπτα το αινιγματικό διήγημα της ζωής. Εξ άλλου, οι λέξεις στην ποίηση επισημαίνουν πάντα την "αλήθεια" και υπό το πρίσμα αυτό (η ποίηση) αποτελεί ένα αντιστάθμισμα ανάμεσα στην (ανθρώπινη) φύση και την (ανθρώπινη) δυνατότητα, το οποίο (αντιστάθμισμα) προσδιορίζεται εκτός των ορίων του τόπου και του χρόνου. Είναι, δηλαδή, μη ιστορικό.

17χ12 εκ., 45 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 809.1 (Ποίηση - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις)
ISBN: 978-960-576-448-7
ISBN (10ψήφιο): 960-576-448-2
Βάρος: 0.056 κιλά
Εκδότης: Γαβριηλίδης
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
8.48
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

5.85
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κυριόπουλος, Γιάννης
Ο Γιάννης Κυριόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα και σπούδασε ιατρική και επιδημιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία, την Κοινωνική Πολιτική και τα Οικονομικά της Υγείας. Από το 1985 είναι Καθηγητής και Διευθυντής του Τομέα Οικονομικών της Υγείας. Tον Σεπτέμβριο του 2011 εκλέχτηκε για τέταρτη φορά Κοσμήτωρ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Έχει, ακόμη, διατελέσει Σύμβουλος και Εμπειρογνώμων Διεθνών Οργανισμών και έχει αναπτύξει ευρεία δραστηριότητα στις χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου και του Ευξείνου Πόντου. Έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από διεθνείς οργανισμούς και ξένα Πανεπιστήμια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα Οικονομικά της Υγείας, στις Πολιτικές Υγείας και στην Κοινωνική Πολιτική και Ασφάλιση. Παράλληλα, οι ακαδημαϊκές του δραστηριότητες επεκτείνονται στην παρουσίαση εργασιών σε εθνικές και διεθνείς διασκέψεις και συνέδρια, δημοσιεύσεις άρ­θρων σε επιστημονικές και ειδικές εκδόσεις στο πεδίο των οικονομικών και της πολιτικής της υγείας. Έχει χρηματίσει μέλος διοικητικού συμβουλίου σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς δημόσιας υγείας και διοίκησης υπηρεσιών υγείας, όπως του European Health Care Management Asso­ciation (EHMA), του Association of Schools of Public Health in European Region (ASPHER) και του International Association of Health Economics. Ακόμη είναι Πρόεδρος του Federation for International Cooperation of Health Services and Systems Research Centers (FICOSSER) και Ιδρυτής και Επίτιμος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμ­βουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΔΥΥ) και της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φαρμακοοικονομίας (ΕΕΕΦ).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.