Ιστορίες στα όρια
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ιστορίες στα όρια

βραβευμένα διηγήματα από τον 5ο διεθνή διαγωνισμό του eyelands

κ.ά.

Γλυκερία Κακούρη

Συλλογικό έργο

12.72€ -10% 11.45€

Έκδοση των διηγημάτων που διακρίθηκαν στον 5ο διεθνή διαγωνισμό που διοργάνωσαν το 2015, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο, οι εκδόσεις παράξενες μέρες και η λογοτεχνική ιστοσελίδα eyelands.gr

Θέμα του διαγωνισμού: «Στα όρια»

Στη συλλογή αυτή παρουσιάζονται τα είκοσι εννέα διηγήματα της μικρής λίστας του ελληνικού τμήματος (μαζί με τα βραβεία και τους επαίνους)  και τα τρία πρώτα βραβεία του αγγλόφωνο τμήματος.

Γλυκερία Κακούρη

Γλυκερία Κακούρη (Συγγραφέας)

Η Γλυκερία Κακούρη γεννήθηκε στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας το 1982. Ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη από το 1997. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παιδικά διηγήματά της δημοσιεύθηκαν στη σχολική εφημερίδα "Το Παραδείσι" που εξέδιδε το γυμνάσιο Μοναστηρακίου Αιτωλοακαρνανίας (1993-96). Από το 1999 είναι μέλος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Β. Ελλάδος. Συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, αγιογραφίας και θεατρικές παραστάσεις για κοινωφελείς σκοπούς, διοργανωμένες από τη Διεθνή Εταιρεία Λόγου και Τέχνης σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης. Ποιήματά της παρουσίασε στα πλαίσια του Πνευματικού Μάη 2003 στη Θεσσαλονίκη. Το βιβλίο "Ανάμεσα σε δύο κόσμους" είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαγδαληνή Θωμά (Συγγραφέας)

Η Μαγδαληνή Θωμά είναι διδάκτωρ της Νεοελληνικής Φιλολογίας. Έχει διδάξει Νεοελληνική Γλώσσα στα Τ.Μ. Γλώσσας του Μπορντώ και της Λίλλης, στο Liceo Classico "Marco Foscarini" της Βενετίας και στο Κέντρο Γλωσσών του Πανεπιστημίου του Τάρτου. Καταπιάνεται με τη μετάφραση εσθονικής ποίησης και έχει εκδώσει το μυθιστόρημα Ο πόνος είναι μοναχικό ζώο (εκδόσεις Γαβριηλίδης 2014). Το διήγημά της Τα όρια του κόσμου έχει λάβει διάκριση στον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό Διηγήματος Εyelands - Παράξενες Μέρες (2015). Ζει κι εργάζεται στο Πήλιο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελένη Π. Χριστοφοράτου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παναγιώτης Καναβός (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Γιώτσας

Γιώργος Γιώτσας (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Γιώτσας είναι μια σύγχρονη φωνή στη λογοτεχνία του φανταστικού. Τα διηγήματα του έχουν διακριθεί σε πολλούς πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς (Diavasame.gr , Ars Nocturna, Συμπαντικές Διαδρομές, Esquire, Eyelands.gr, Μωραϊτης, Εντύποις) όπως και σε διεθνής (Writers Digest) και έχουν δημοσιευθεί σε συλλογές νέων λογοτεχνών. Το 2012 ο εκδοτικός Momentum εξέδωσε το πρώτο του βιβλίου, με τίτλο "Εκείνος που ψιθυρίζει πάνω από τα βουνά", μια συλλογή διηγημάτων φαντασίας και τρόμου στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Το 2015, oι εκδόσεις Λυκόφως εκδίδουν το "Εκ Νεκρών" το οποίο είναι το δεύτερο προσωπικό του βιβλίο και πρώτο μυθιστόρημα του. Το "Εκ Νεκρών" βραβεύτηκε και σε Πανελλήνιο διαγωνισμό με τον Α΄ Έπαινο καλύτερου μυθιστορήματος. Επίσης, ήταν υποψήφιο στα βραβεία βιβλίου Public, στις κατηγορίες "Καλύτερο Ελληνικό Μυθιστόρημα" και "Εξώφυλλο της χρονιάς". Το 2017, στη δεύτερη συνεργασία του, με τις εκδόσεις Λυκόφως, εκδίδεται το "Κάτω από το κρεβάτι", η δεύτερη προσωπική του συλλογή, με βραβευμένα και καινούρια διηγήματα φαντασίας και τρόμου, στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. To "Κάτω από το κρεβάτι" αναδείχθηκε μέσω πανελλήνιας ψηφοφορίας, στα 10 καλύτερα βιβλία στην κατηγορία "Διήγημα" στα Public Book Awards 2018. Συνεχίζει να γράφει με συνέπεια, ενώ κατά καιρούς έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον περιοδικών όπως το Tv Zapping, το Mystery, η Athens Voice και το Esquire, όπου έχουν φιλοξενηθεί συνεντεύξεις και αφιερώματα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Σαββάκη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αγγελική Χυτήρη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Απόστολος Μακρίδης

Απόστολος Μακρίδης (Συγγραφέας)

Ο Απόστολος Μακρίδης γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μεταπτυχιακό στις θεατρικές σπουδές. Ζει μόνιμα στην Κύπρο, όπου και εργάζεται ως Φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση. Διηγήματά του έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς κι έχουν δημοσιευθεί σε έντυπες και ηλεκτρονικές ανθολογίες. Το 2017 το θεατρικό του έργο "Η σκουριασμένη αυτοκτονία" πήρε έπαινο στον 1ο Πανελλήνιο διαγωνισμό θεατρικού έργου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Χρηστίδης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Καλογεράκη - Βεζυριάνα (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σοφία Καλογερίδου

Σοφία Καλογερίδου (Συγγραφέας)

Η Σοφία Καλογερίδου γεννήθηκε το 1969 στη Βέροια όπου ζει.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Ρέθυμνο
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
202
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.326 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση