Ο Μπούλης και το μπούλινγκ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο Μπούλης και το μπούλινγκ

Μαρία Κούτρα

7.50€ -27% 5.48€

Το παραμύθι ‘Ό Μπούλης και το Μπούλινγκ” θίγει το επίκαιρο θέμα του ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ και της ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ καθώς και την δυναμική των σχέσεων με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Αυτό γίνεται με απλό και κατανοητό τρόπο στα παιδιά, χωρίς να κατηγορείται κανένας. Μέσα από την εξιστόρηση της δράσης δίνονται οι λόγοι που οδηγούνται οι ήρωες της ιστορίας να παίρνουν αυτήν την θέση. Το Μπούλινγκ όμως, όπως κάθε είδους κακοποίηση, τρέφεται από τη σιωπή, μεγαλώνει όσο κανένας δεν μιλά γι’ αυτό. Στην ιστορία μας τα πράγματα αλλάζουν όταν ένα θαρραλέο παιδί αποφασίζει να μιλήσει για τον εκφοβισμό που του γίνεται και οι δάσκαλοι αναλαμβάνουν δράση, όχι τιμωρητικά, αλλά μετεκπαιδεύοντας τα παιδιά.

Ο “Μπούλης και το Μπούλινγκ” διδάσκει παιδιά και γονείς πώς:
-Να βρίσκουν λύση, μέσα από τη συνεργασία
-Να ζητάνε βοήθεια όταν την χρειάζονται
-Να συμφιλιώνονται με τον εαυτό τους και τους άλλους

Με γλώσσα αβίαστη και κατανοητή, με όμορφες εικόνες και νοσταλγικές περιγραφές της φύσης, οδηγείται το παιδί να αγαπήσει την επαφή με την φυσική ζωή και μέσω αυτής να ψάξει να βρει τον εαυτό του για την λύση των προβλημάτων του.

Μαρία Κούτρα

Μαρία Κούτρα (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε το 1951 στα Σμίλα, του Δήμου αρχαίας Ολυμπίας όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια. Αργότερα στην Αθήνα και τελείωσε το 7ο Νυχτερινό Λύκειο, όπου και της απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο, για την καλύτερη επίδοση από το Δήμο Αθηναίων. Έδωσε Πανελλήνιες Εξετάσεις με προτίμηση την Αρχαιολογία, χωρίς επιτυχία. Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια, εργαζόταν σε διάφορες δουλειές. Σπούδασε δύο ξένες γλώσσες: Την Αγγλική και την Ιταλική. Το 1985 διορίστηκε στο Δημόσιο, ως πολιτική υπάλληλος του Υ.Δ.Τ. Από παιδί θαύμαζε τους συγγραφείς και αναρωτιόταν πώς τα σκέφτονται αυτά που γράφουν. Τα ποιήματα που εξέδωσε εντάσσονται στα πλαίσια της πρώτης της συγγραφικής απόπειρας. Ακολούθησαν άλλα οχτώ βιβλία με παιδικές ιστορίες.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θοδωρής Χαριζάκης

Θοδωρής Χαριζάκης (Εικονογράφος)

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε γραφικές τέχνες στην ΑΚΤΟ και ζωγραφική με τον Ν. Κληρονόμο και την γλύπτρια Ν. Γιαννίκου. Παρακολούθησε μαθήματα Ιστορίας τέχνης από τον Μ. Στεφανίδη (Διευθυντή της Εθνικής Πινακοθήκης) και εικονογράφησης από τον Δ. Ζερβό. Χρησιμοποιεί τόσο λάδια όσο και μικτά χρώματα και η θεματολογία του αναφέρεται σε ονειρικά και φανταστικά σύνολα στην κατεύθυνση του νεοιμπρεσιονισμού. Έχει κάνει δυο ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Από το 2004 έως το 2008 διατηρούσε εργαστήρι-γκαλερί εκθέτοντας δικά του έργα και άλλων καλλιτεχνών. Σήμερα εκτός των άλλων δραστηριοτήτων του εργάζεται ως σχεδιαστής στην FOLLI FOLLIE GROUP.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
48
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.118 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση