Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μικρο-φιλο-σοφίες
Συγγραφέας:   Μαρία Βουλγαρίδου


Μικρο-φιλο-σοφίες
Οι ιστορίες που περιέχονται σε αυτό το βιβλίο απευθύνονται σε παιδιά του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου. Στόχος τους είναι να αποτελέσουν βοήθημα για νηπιαγωγούς, δασκάλους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και εμψυχωτές που εργάζονται με παιδιά αυτών των ηλικιών.
Η θεματολογία των ιστοριών συνδέεται με τους βασικούς άξονες της συναισθηματικής νοημοσύνης. Η διαδικασία αυτογνωσίας και αυτοπροσδιορισμού, η ικανότητα οριοθέτησης, οι δεξιότητες διεκδίκησης, η διαχείριση των συγκρούσεων, η αποδοχή του "άλλου", η ανάπτυξη και καλλιέργεια της φιλίας ανάμεσα στα παιδιά, οι φόβοι των παιδιών καθώς και η οργάνωση της μελέτης και του ελεύθερου χρόνου, είναι τα θέματα που θίγονται και διαπραγματεύονται μέσα από την εξέλιξη των ιστοριών.
Συμπληρωματικά, με την κάθε ιστορία, προτείνονται ομαδικές δραστηριότητες οι οποίες αναδεικνύουν το κεντρικό νόημά της, έτσι ώστε να καταστεί, εκτός από νοητική διεργασία και μια βιωματική εμπειρία για τα παιδιά. Επίσης, με τον ειδικό σε ρόλο αφηγητή, μπορούν εύκολα να δραματοποιηθούν και να λειτουργήσουν ως θεατρικά δρώμενα.
Τέλος, κάθε ιστορία, προσφέρεται για πραγματολογική επεξεργασία η οποία μπορεί να συνδεθεί διαθεματικά, στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης, με μαθήματα όπως Μελέτη Περιβάλλοντος, Γλώσσα, (αφηγηματικός - περιγραφικός λόγος, ανάπτυξη λεξιλογίου), Εικαστικά και Θεατρική Αγωγή.
Το ύφος της γραφής, ο ανθρωπομορφισμός και ο ποιητικόμορφος λόγος, καθιστούν ευχάριστη την ανάγνωση, ενώ οι ιστορίες γίνονται εύκολα αντιληπτές από τα παιδιά.

23χ16 εκ., 82 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Χαλκιδική
Ταξινόμιση DDC: 155.4 (Παιδιά - Ψυχολογία ), 372 (Εκπαίδευση, Προσχολική)
ISBN: 978-618-5163-72-3
ISBN (10ψήφιο): 618-5163-72-1
Βάρος: 0.169 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
14.42
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.83
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Μαρία Βουλγαρίδου έχει σπουδάσει Κοινωνική Λειτουργός στο Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου Κρήτης και στο Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει τετραετή μετεκπαίδευση στη Συστημική Θεραπεία Οικογένειας στο πρόγραμμα του Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. και στο Ιατρείο Οικογένειας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και έχει Διδακτορική διατριβή στο γνωστικό αντικείμενο της Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και παρουσιάσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Έχει εργαστεί ως Κοινωνική λειτουργός επί 11 έτη στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και από το 2000, εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση. Παράλληλα έχει εργαστεί σε διάφορα προγράμματα Συμβουλευτικής Οικογένειας - Ζεύγους για περισσότερο από 15 έτη. Σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε Διαπολιτισμικό Σχολείο και παράλληλα ως Συνεργάτης στη Σχολή Κοινωνικής Εργασίας του Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.