Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διδάσκοντας τη βιολογία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
(Θεωρία και πράξη στη διδασκαλία της επιστήμης της βιολογίας)
Συγγραφέας:   Ηλίας Γιασεμής


Offer
Σκοπός της συγγραφής του βιβλίου είναι η συγκέντρωση ενός υλικού χρήσιμου για το διδάσκοντα τη Βιολογία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που θα του δίνει βασικά στοιχεία θεωρίας της διδακτικής των επιστημών αλλά και πρακτικές ιδέες για τη διδασκαλία της Βιολογίας στην τάξη.

Στόχος είναι η ανάδειξη της σημασίας ενός τρόπου διδασκαλίας της Βιολογίας πιο αποτελεσματικού και σύμφωνου με τις σύγχρονες διδακτικές πρακτικές και ανάγκες.

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου περιέχονται ενότητες με στοιχεία των θεωριών μάθησης και διδασκαλίας, τους στόχους της διδασκαλίας των επιστημών, τη σημασία της διδασκαλίας της Βιολογίας στον 21ο αιώνα, την πραγμάτευση των εννοιών "κοινωνικοεπιστημονικά ζητήματα" και "εναλλακτικές ιδέες" των μαθητών. Ακόμα αναδεικνύονται προβλήματα κατά την κατανόηση των εννοιών της βιολογίας, κυρίως της μοριακής.

Το δεύτερο μέρος του βιβλίου εστιάζει στο σχεδιασμό της διδασκαλίας του μαθήματος της Βιολογίας, κυρίως στο λύκειο και στα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ο εκπαιδευτικός και περιέχει οδηγίες για τη δημιουργία σχεδίου μαθήματος και φύλλων εργασίας ή αξιολόγησης. Στα πλαίσια αυτά αναπτύσσονται και προτάσεις για την χρήση των ΤΠΕ στη μαθησιακή διαδικασία.

Στο τρίτο μέρος αναπτύσσονται προτάσεις με έτοιμα σχέδια μαθήματος και φύλλα αξιολόγησης σε επιλεγμένα θέματα της Βιολογίας, όπως αυτά διδάσκονται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

21χ14 εκ., 198 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 574.07 (Βιολογία - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση)), 574.07 (Βιολογία - Σπουδή και διδασκαλία)
ISBN: 978-960-333-943-4
ISBN (10ψήφιο): 960-333-943-1
Βάρος: 0.306 κιλά
Εκδότης: Γρηγόρη
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
14.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.17
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ηλίας Γιασεμής γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει καταγωγή από την Ήπειρο και τη Μικρασία. Είναι Βιολόγος, καθηγητής Λυκείου με πολυετή υπηρεσία στην εκπαίδευση. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος και διδάκτωρ της Bιολογίας, του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει πολλές συμμετοχές με ομιλίες σε συνέδρια, στην Ελλάδα και το εξωτερικό (ΕΔΙΦΕ, ΠΕΒ, ERIDOB, κα). Τα εκπαιδευτικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην διερεύνηση των τρόπων διδασκαλίας της σύγχρονης Bιολογίας στην τάξη.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.