Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οργανική χημεία
Συγγραφέας:   David Klein


Οργανική χημεία
Η "Οργανική χημεία" του David Klein ακολουθεί τη στρατηγική επιλογή της διδασκαλίας που βασίζεται στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και στη γεφύρωση της θεωρίας με την πράξη. Αυτή η στρατηγική επιλογή υποστηρίζεται με τρόπο συστηματικό, έτσι ώστε οι φοιτητές να μάθουν να σκέφτονται ως οργανικοί χημικοί και να είναι ικανοί να προσεγγίζουν μεθοδικά τα θέματα που εμφανίζονται μπροστά τους.

Η "Οργανική χημεία" του David Klein έχει ήδη μεταφραστεί σε οκτώ γλώσσες και έχει αναδειχθεί στο πρώτο σε πωλήσεις σύγγραμμα Οργανικής Χημείας διεθνώς. Η αποδοχή του από διδάσκοντες και φοιτητές οφείλεται στις ιδιαίτερες παιδαγωγικές αρετές του συγγράμματος:

- Το περιεχόμενο ενσωματώνει την πρόσφατη επιστημονική γνώση που έχει πλέον αναγνωριστεί ως βασική και χρησιμοποιείται ευρύτατα τόσο για ερευνητικές όσο και για βιομηχανικές εφαρμογές.
- Η εκπαιδευτική προσέγγιση. Ο συγγραφέας διασαφηνίζει λεπτομερώς τις έννοιες, παρουσιάζει με εξαιρετική ευκρίνεια τους μηχανισμούς των αντιδράσεων και συστηματοποιεί την αναζήτηση των μηχανιστικών σταδίων. Επιδιώκει με την "Ανάπτυξη Δεξιοτήτων", μια σειρά υποδειγματικά λυμένων ασκήσεων, όπως επίσης και με τα "Σημεία Ελέγχου Κατανόησης Εννοιών", να εκπαιδεύσει τον φοιτητή και να τον καθοδηγήσει συστηματικά να αντιμετωπίζει με μεθοδικότητα και με την ανάπτυξη κριτικής ματιάς την επίλυση των προβλημάτων Οργανικής Χημείας. Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δόμηση των ενοτήτων έχει γίνει κατά τρόπο που καθιστά το σύγγραμμα κατάλληλο για εξ αποστάσεως διδασκαλία.
- Οι εφαρμογές. Ο συγγραφέας παρουσιάζει επίκαιρα παραδείγματα εφαρμογών που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του φοιτητή και γενικότερα του αναγνώστη και αναδεικνύουν την πραγματική αξιοποίηση και την πρακτική χρησιμότητα της Οργανικής Χημείας στη Φαρμακευτική, στην Ιατρική, στη Γεωπονία, στη Χημεία Τροφίμων, στη Βιοχημεία, στη Βιοτεχνολογία, στην Επιστήμη των Υλικών, στην Τεχνολογία και στη Νανοτεχνολογία.
- Η σύνδεση με τη βιβλιογραφία και τα πραγματικά προβλήματα. Τα προτεινόμενα προς λύση προβλήματα είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας. Ιδιαίτερα στα "Προβλήματα - Πρόκληση" επιχειρείται η εξοικείωση του αναγνώστη με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ερευνητές σε παγκόσμιο επίπεδο, είτε στα ερευνητικά εργαστήρια είτε στη βιομηχανία.


Σημείωση: Μεταφραστές: Ιωάννης Γάλλος, Δημήτριος Γεωργιάδης, Αθανάσιος Γκιμήσης, Γεώργιος Κόκοτος, Αλέξανδρος Κουμπής, Βιολέττα Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Λίτινας, Βικτωρία Μαγκριώτη, Θωμάς Μαυρομούστακος, Παναγιώτα Μουτεβελή-Μηνακάκη

29χ21 εκ., 856 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
ISBN13 Set: 978-618-5173-00-5
Ταξινόμιση DDC: 547 (Χημεία, Οργανική )
Άλλα πρόσωπα: Συλλογικό έργο (Μεταφραστής) , Γεώργιος Κόκοτος (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-618-5173-01-2
ISBN (10ψήφιο): 618-5173-01-8
Βάρος: 2.616 κιλά
Εκδότης: Utopia
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
130.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

117.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.