Το τραγούδι των σκιών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το τραγούδι των σκιών

John Connolly

Αναρρώνοντας από έναν τραυματισμό που παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή του, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Τσάρλι Πάρκερ έχει αποσυρθεί στη μικρή πόλη Μπόριας του Μέιν. Εκεί, αποκτά φιλικές σχέσεις με μια χήρα, τη Ρουθ Γουίντερ, και την κόρη της την Αμάντα. Όμως η Ρουθ έχει τα δικά της μυστικά. Κρύβεται από το παρελθόν της και οι δυνάμεις που την απειλούν έχουν τις ρίζες τους στον Β/ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε μια πόλη που τη λένε Λούμπσκο και σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης αλλιώτικο από τα άλλα. Παλιές θηριωδίες πρόκειται να έρθουν και πάλι στην επιφάνεια, και αμαρτωλοί από το παρελθόν είναι αποφασισμένοι να σκοτώσουν για να κρατήσουν τις αμαρτίες τους κρυφές. Τώρα, ο Πάρκερ είναι έτοιμος να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του για να προστατέψει μια γυναίκα που μόλις γνώρισε -μια γυναίκα που τον φοβάται σχεδόν τόσο όσο φοβάται και εκείνους που την καταδιώκουν. Οι εχθροί του πιστεύουν πως είναι ευάλωτος, φοβισμένος, μόνος. Όμως κάνουν λάθος. Ο Πάρκερ είναι έτοιμος για όλα. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Μόνο που κάτι αναδύεται από τις σκιές...

Μιχάλης Μακρόπουλος

Μιχάλης Μακρόπουλος (Μεταφραστής)

Ο Μιχάλης Μακρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και σπούδασε βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έζησε εννέα χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Πλέον κατοικεί στη Λευκάδα με τη σύζυγό του και με τα δυο τους παιδιά, και περνά μεγάλα διαστήματα στο Δελβινάκι Πωγωνίου στην Ήπειρο. Εργάζεται ως μεταφραστής λογοτεχνίας από τα αγγλικά και τα γαλλικά (έχοντας μεταφράσει αρκετά έργα των Ernest Hemingway, Truman Capote, F.S. Fitzgerald, John Steinbeck, Ray Bradbury, Stephen King, Saul Bellow, Richard Powers, Michel Faber, Antoine de Saint-Exupery, Martin Amis, κ.ά.). Έχει εκδώσει τα βιβλία για ενήλικες: "Η θλίψη στα μάτια του ποντικού", Οδυσσέας 1996, "Η Ιουλία είχε ένα πόδι", Οδυσσέας 1998, "Ιστορίες για μικροσκοπικά και γιγαντιαία πλάσματα", Οξύ 2000, "Το τέρας και ο έρωτας", Εστία 2002, "Η μαγική εκδρομή", Εστία 2005, "Το τέλος του ταξιδιού", Εστία 2006, "Η άδεια καρέκλα", Καστανιώτης 2007, "Σπουργίτω και Γράχαμ", Γιάννης Πικραμένος, 2012, "Οδοιπορικό στο Πωγώνι" (κείμενα, φωτογραφίες), Fagotto, 2013, "Το δέντρο του Ιούδα", Κίχλη, 2014, καθώς και πέντε βιβλία για παιδιά. Κείμενα και κριτικές του δημοσιεύονται σε διάφορα περιοδικά (diastixo.gr, "Φρέαρ", κ.ά.). Εργάζεται ως μεταφραστής λογοτεχνίας.

John Connolly

John Connolly (Συγγραφέας)

Ο Τζον Κόνολι γεννήθηκε στο Δουβλίνο το 1968. Μετά το γυμνάσιο, το 1985, εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον τοπικό Τύπο και σε μια δημοτική επιχείρηση του Δουβλίνου, και στη συνέχεια σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Τρίνιτι Κόλετζ. Το 1992 πήρε μάστερ δημοσιογραφίας από το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου. Σε ηλικία είκοσι εννέα ετών, υπέβαλε προς έκδοση το πρώτο του μυθιστόρημα "Κάθε νεκρό πράγμα". Το αριστουργηματικό αυτό ντεμπούτο έγραψε ιστορία στα εκδοτικά χρονικά, αποσπώντας την υψηλότερη προκαταβολή που δόθηκε ποτέ σε Ιρλανδό συγγραφέα, τόσο στην Αγγλία όσο και στην Αμερική. Όταν τελικά κυκλοφόρησε, το 1999, μπήκε σε χρόνο ρεκόρ σε όλες τις λίστες των μπεστ σέλερ, απέσπασε το Βραβείο Σέιμους καλύτερου αστυνομικού μυθιστορήματος και χάρισε στον συγγραφέα τον τίτλο του νέου Τόμας Χάρις. Ο "Δουβλινέζος που γράφει σαν Αμερικανός", όπως χαρακτηρίζεται συχνά, επειδή τοποθετεί την δράση των μυθιστορημάτων του στις ΗΠΑ με απίστευτη άνεση και αυθεντικότητα, συνέχισε με την εντυπωσιακή πορεία του με τα έργα "Το δέντρο του θανάτου", "Φονικό Είδος", "Στο λευκό δρόμο", "Οι κακοί" και "Ο μαύρος άγγελος", που μπήκαν στις λίστες των μπεστ σέλερ των Sunday Times, Irish Times και New York Times, εκδόθηκαν σε δεκαεννέα γλώσσες και τον καθιέρωσαν οριστικά ως έναν από τους καλύτερους νέους συγγραφείς θρίλερ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
478
Διαστάσεις:
19χ12
Βάρος:
0.559 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση