Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κοινωνικός και οικονομικός δαρβινισμός
(Θεωρία λειτουργικής - μη λειτουργικής οικονομίας και αγοράς, Ανάλυση οικονομικών μοντέλων, Χρεοκοπίες Ελλάδος και Lehman Brothers)
Συγγραφέας:   Νίκος Δ. Ρίζος


Κοινωνικός και οικονομικός δαρβινισμός
Στo εγχειρίδιο "Κοινωνικός και οικονομικός δαρβινισμός" παρατίθενται οι νέες οικονομικές και κοινωνικές θεωρίες που χρησιμεύουν στην εξήγηση των σύγχρονων κοινωνικοοικονομικών φαινομένων. Οι θεωρίες του Κοινωνικού και Οικονομικού Δαρβινισμού της Ενσυνείδητης Επιλογής, των συστημάτων της Αποκλίνουσας και Συγκλίνουσας Εξέλιξης και του Κοινωνικού Αυτισμού αποτελούν ποιοτικά εργαλεία έρευνας και ανάλυσης για τις κοινωνιολογικές επιστήμες, ενώ η θεωρία και τα μαθηματικά υποδείγματα της Λειτουργικής και Μη Λειτουργικής Οικονομίας, αποτελούν ποσοτικά εργαλεία έρευνας και ανάλυσης για τις οικονομικές επιστήμες.

Σκοπός του βιβλίου είναι να οδηγήσει τον αναγνώστη σε μία ολοκληρωμένη και σε βάθος αναπαράσταση και κατανόηση της κοινωνικοοικονομικής πραγματικότητας. Στο πρώτο μέρος αναπτύσσονται οι αρχικές θεωρίες του Κοινωνικού και Οικονομικού Δαρβινισμού, οι οποίες στηρίζονται στη φυσική επιλογή και στην κοινωνική επιλογή. Αποδίδεται στη συνέχεια η νέα διάσταση και το νέο περιεχόμενο που αποκτά ο Τεχνητός Δαρβινισμός και κατόπιν ο συγγραφέας συνθέτει την θεωρία του Κοινωνικού και Οικονομικού Αυτισμού. Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου αναπτύσσονται τα οικονομικά μοντέλα της Λειτουργικής και της Μη Λειτουργικής Οικονομίας και Αγοράς.

24χ17 εκ., 328 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 300 (Κοινωνικές επιστήμες), 330 (Οικονομία )
ISBN: 978-960-562-470-5
ISBN (10ψήφιο): 960-562-470-2
Βάρος: 0.69 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
25.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

21.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.