Κάρολ
zoom in

Η δεκαεννιάχρονη Τερίζ νιώθει χαμένη στη σχέση της με τον φίλο της, για τον οποίον νοιάζεται, αλλά δεν νιώθει ερωτική επιθυμία. Όλα θα αλλάξουν, όμως, όταν η Κάρολ, μια πολύ κομψή παντρεμένη γυναίκα, κάνει την εμφάνισή της στο πολυκατάστημα όπου δουλεύει η Τερίζ για να αγοράσει δώρα για την κόρη της. Η Τερίζ θα νιώσει εκείνη τη στιγμή πως η προσωρινή δουλειά της ως πωλήτριας -ίσως και ολόκληρη η ζωή της- δεν είχε άλλο σκοπό πέρα απʼ αυτή την αναπάντεχη συνάντηση. Η ερωτική τους σχέση μέλλει να εξελιχτεί άλλοτε με ήπιο και διστακτικό τρόπο και άλλοτε βουτηγμένη σε κρίσεις και αντεγκλήσεις. Η πένα της Πατρίτσια Χάισμιθ θα μεταμορφώσει την ιστορία τους σʼ ένα μαγευτικό ταξίδι θάρρους, αυτογνωσίας και έντονων αισθημάτων.

Patricia Highsmith

Patricia Highsmith (Συγγραφέας)

Η Πατρίτσια Χάισμιθ γεννήθηκε στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας το 1921. Αποφάσισε να γίνει συγγραφέας στα δεκάξι της, εποχή που εξέδιδε το περιοδικό του γυμνασίου της. Το πρώτο της μυθιστόρημα, Ξένοι στο Τρένο, έγινε ταινία από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ, και το τρίτο, Ο Ταλαντούχος κύριος Ρίπλυ, πήρε το βραβείο Έντγκαρ Άλαν Πόε των Αμερικανών Συγγραφέων Μυστηρίου. Η (δεσποινίς) Χάισμιθ έχει χόμπυ την κηπουρική και την ξυλουργική, κι ακόμα τη γλυπτική και τη ζωγραφική. Έργα της έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς σε εκθέσεις. Σήμερα ζει στο Παρίσι.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θοδωρής Τσαπακίδης

Θοδωρής Τσαπακίδης (Μεταφραστής)

Ο Θοδωρής Τσαπακίδης γεννήθηκε το 1970 στις Βρυξέλλες από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες. Ήρθε με την οικογένειά του στην Ελλάδα, οχτώ χρονών. Μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο και σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στην Πάτρα. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, ασχολήθηκε με τη λογοτεχνική μετάφραση και το θέατρο και στη συνέχεια με τη διδασκαλία στη μέση εκπαίδευση. Έχει μεταφράσει θεωρητικά κείμενα για το θέατρο, φιλοσοφικά και επιστημονικά έργα, και λογοτεχνία (Γκόρντιμερ, Μπάρι, Οζ, Κινάρ, Μανσέτ, Χάισμιθ, Τ. Μπενακουίστα, κ.ά.). Έχει γράψει θεατρικά έργα και έχει εκδώσει ποίηση ("Ο τρίτος από αριστερά κωπηλάτης", Ροές, 2003, "Ουρανός δωματίου", Σοκόλη, 2017), ένα μυθιστόρημα ("Belladonna", Βιβλιοπέλαγος, 2001) και ένα παραμύθι ("Ο πρίγκιπας της Μένουα", Ροές, 2005). Αρθρογραφεί στον ηλεκτρονικό τύπο για πολιτιστικά θέματα (Left.gr, Commonality.gr, Bookpress.gr, κ.ά.) και κάνει εκπομπή στο ραδιόφωνο (Γιαξεμπόρε /Μεταδεύτερο).

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
432
Βάρος:
0.65 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση