Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η προφορικότητα στον γραπτό μαθητικό λόγο
(Διερεύνηση σε γραπτά κείμενα μαθητών Α΄ Γυμνασίου)

Η προφορικότητα στον γραπτό μαθητικό λόγο
Η διερεύνηση της προφορικότητας σε γραπτά κείμενα των μαθητών που εισέρχονται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι ενδιαφέρουσα και πολύ χρήσιμη, γιατί μπορεί να συμβάλει στον διαχωρισμό των πραγματικών γλωσσικών λαθών από τα "λάθη" μεταφοράς γλωσσικών χαρακτηριστικών που, ενώ είναι αποδεκτά και -πιθανόν- αποτελεσματικά στην προφορική επικοινωνία, εντούτοις είναι ακατάλληλα σε ορισμένες περιστάσεις γραπτής επικοινωνίας. Ο διαχωρισμός αυτός μπορεί να βοηθήσει τον εκπαιδευτικό να αναθεωρήσει παιδαγωγικές πρακτικές που βασίζονται σε μια παραπλανητική κάθετη διχοτομία μεταξύ προφορικότητας και γραπτότητας ως δυο τρόπων επικοινωνίας οι οποίοι αντιτίθενται μεταξύ τους δομικά και ταυτίζονται με τον "προφορικό λόγο" και το "γραπτό λόγο" αντίστοιχα και τον οδηγούν σε μια αρνητική ως και ενοχοποιητική αντιμετώπιση της προφορικότητας.

23χ16 εκ., 140 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Χαλκιδική
Ταξινόμιση DDC: 480.07 (Ελληνική γλώσσα, Νέα - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση)), 372.6 (Γραφή - Σπουδή και διδασκαλία )
ISBN: 978-618-5163-54-9
ISBN (10ψήφιο): 618-5163-54-3
Βάρος: 0.276 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
13.30
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.84
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αλέξανδρος Ε. Νικολαΐδης γεννήθηκε το 1958 στα Πλατανάκια Σερρών και ζει στη Θεσσαλονίκη. Από το 1985 εργάζεται ως φιλόλογος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και από το 2010 είναι σχολικός σύμβουλος φιλολόγων. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη γλωσσολογία, στη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων και στην αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.