Samuel Beckett, Η εμπειρία της υπαρξιακής οδύνης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Samuel Beckett, Η εμπειρία της υπαρξιακής οδύνης

Με αποσπάσματα από επιστολές του

Μαρία Λαμπαδαρίδου - Πόθου

13.00€ -10% 11.70€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9786185055431

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια , Πεζογραφία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2015

  • Εκδότης

    Έναστρον

«Γιατί το δοκίμιο αυτό πάνω στο έργο του Samuel Beckett δεν είναι μόνο μια ανάλυση δυναμική, ακριβής των πηγών και των δομών του έργου, δεν είναι μόνο μια μελέτη εμβριθής και τεκμηριωμένη πάνω σ’ ένα θέατρο και τις απηχήσεις του. Είναι περισσότερο ένα ποίημα, μια μουσική υπόκρουση που συνοδεύει το έργο.

Χωρίς αμφιβολία υπάρχει εκεί μία οδός για να φωτίσουμε την άβυσσο, θα έλεγα, μάλλον, ένα εύθραυστο φως, μνήμη από την πρώτη φλόγα του αληθινού κόσμου.

Ευχαριστώ, αγαπητή Μαρία, γι’ αυτό το δοκίμιό σας, που φώτισε τη σκέψη μου, αλλά και με ταξίδεψε μακριά από τη γη, ως τα έσχατα όρια ενός σύμπαντος που το είπαν καμπύλο. Με άλλα λόγια, με επανέφερε στον άνθρωπο. Με τη μακριά, γεμάτη πάθος, περιδιάβαση του μπεκετικού έργου.»

                                                   Jacques LACARRIERE 

Μαρία Λαμπαδαρίδου - Πόθου

Μαρία Λαμπαδαρίδου - Πόθου (Συγγραφέας)

H Mαρία Λαμπαδαρίδου-Πόθου γεννήθηκε στη Mύρινα Λήμνου. Eίναι πτυχιούχος της Παντείου και της Σορβόνης, όπου, με υποτροφία της Γαλλικής Kυβέρνησης, σπούδασε θέατρο. Έχει εκδώσει 37 βιβλία - ποίηση, μυθιστορήματα, διηγήματα, δοκίμιο. Eπίσης, έχει γράψει θέατρο. Θεατρικά της έργα έχουν παιχτεί στην Eλλάδα και στο εξωτερικό. Bιβλία της έχουν μεταφραστεί και εκδοθεί στα γαλλικά, σουηδικά και αγγλικά, και διδάσκονται σε Πανεπιστήμια της Eλλάδας και του εξωτερικού. Έχει τιμηθεί με τα βραβεία: Tου Iδρύματος Oυράνη, 1995, για το μυθιστόρημα "Mε τη Λάμπα Θυέλλης", Tης Aκαδημίας Aθηνών, 1987, για το μυθιστόρημα "H Mαρούλα της Λήμνου", Tης Oμάδας των Δώδεκα, 1996, για το σύνολο του έργου της. Η ποιητική της συλλογή "Μυστικό Πέρασμα" προτάθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού για το Αριστείο της Ευρώπης το 1991. Το μυθιστόρημα της "Με τη λάμπα θυέλλης" τιμήθηκε το 1994 με το βραβείο πεζογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών. Συνεργάζεται με ημερήσιες εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Απροσδιόριστο δέσιμο
Σελίδες:
183
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.284 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση