Μια ζαχαρένια συνταγή
zoom in

Υπό την αιγίδα της  Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και με την υποστήριξη της ΕΡΤ, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS, το παιδικό βιβλίο της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου με τίτλο «Μια ζαχαρένια συνταγή»  σε εικονογράφηση Σάντρας Ελευθερίου

 Πρόκειται για ένα βιβλίο που σκοπό έχει να καλλιεργήσει την αγάπη και την αλληλεγγύη, ενώ όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του, θα διατεθούν για τη στήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας Back2Schoolτης Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η οποία στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών-προσφύγων σε όλο τον κόσμο.

Με παράλληλες δράσεις, υποστηρίζει την παρούσα έκδοση ο Δήμος Πειραιά.

 Περιγραφή βιβλίου

 Ο Ρένος ο Ζαχαρένιος, ένας ζαχαροπλάστης, διαφορετικός απ` αυτούς που ξέρουμε, ζει στα ...σύννεφα και φτιάχνει λιχουδιές για τους ήρωες των παραμυθιών. Αγαπάει όμως πολύ και τους ανθρώπους, γι’ αυτό αποφασίζει να φτιάξει μια ζαχαρένια συνταγή μόνο για κείνους.

Μέχρι το βράδυ όλα πρέπει να είναι έτοιμα. Θα προλάβει όμως;

Μια ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και της αλληλεγγύης.

Σάντρα Ελευθερίου

Σάντρα Ελευθερίου (Εικονογράφος)

Η Σάντρα Ελευθερίου ζει και εργάζεται στη Λάρνακα. Σπούδασε γραφικές τέχνες και από το 2004 εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας εικονογράφος. Το 2008 και το 2009 πήρε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό εικονογράφησης που προκήρυξε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού-Νεανικού Βιβλίου, ενώ το 2009 και το 2010 έλαβε το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου. Είναι η εικονογράφος που εκπροσωπεί την Κύπρο στην Τιμητική Λίστα του ΙΒΒΥ 2012. Παράλληλα ασχολείται και με τη συγγραφή όπου έχει επίσης βραβευτεί.


Φωτεινή Σ. Κωνσταντοπούλου

Φωτεινή Σ. Κωνσταντοπούλου (Συγγραφέας)

Η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι αστυνομικός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Από την αρχή έως σήμερα μεταμορφώνει τα βιβλία της σε εκδηλώσεις, εργαστήρια και δραστηριότητες σε συνεργασία με σχολεία, βιβλιοπωλεία, βιβλιοθήκες και φορείς σε όλη την Ελλάδα. Πρωτοεμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 2009 με το βιβλίο "Στιγμές που ταξίδεψαν στις Πρέσπες" (επανέκδοση 2010). Το επόμενο βιβλίο της "Μια Ζαχαρένια Συνταγή" (Ιανός, 2015) τέθηκε υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Η πρώτη του έκδοση ενίσχυσε με το σύνολο των εσόδων της την παγκόσμια εκστρατεία Back2School, που στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών-προσφύγων, ενώ η δεύτερη (2018, "Ελληνοεκδοτική") τη διάδοση της παγκόσμιας εκστρατείας #WithRefugees. Τον Ιανουάριο του 2018 η ιστορία του βιβλίου έγινε θεατρική παράσταση στο θέατρο "Φούρνος", σε διασκευή Ελεάννας Σαντοριναίου και μουσική Χρήστου Θηβαίου. Τον Φεβρουάριο του 2016 τιμήθηκε από την "Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα" ως υψηλού προφίλ υποστηρίκτρια για τη συμβολή της στο έργο του Οργανισμού, τους σκοπούς του οποίου συνεχίζει να στηρίζει ενεργά. Έχει, επίσης, διοργανώσει και συμμετάσχει σε σημαντικές δράσεις για τους πρόσφυγες με τη συνδρομή Οργανισμών στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η ιδιαίτερη αγάπη και η ευαισθησία της στο θέμα των προσφύγων την οδήγησαν να γράψει το εικονογραφημένο βιβλίο "Μέσα από τα μάτια τους, 12 παιδιά, 12 ιστορίες, 12 όνειρα για το αύριο!" (2017, "Ελληνοεκδοτική"), για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που συνάντησε η ίδια. Μέρος των εσόδων της έκδοσης αυτής στηρίζει τις δομές φιλοξενίας των ασυνόδευτων παιδιών-προσφύγων στις δομές φιλοξενίας της ΑMΚΕ PRAKSIS. Στην εργογραφία της περιλαμβάνονται: "Ο τυροκοφτερός - περιπέτειες που τα σπάνε" (2016) για τη διατροφική αξία του τυριού, ενώ για τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες το βιβλίο "Μέρλο - περιπέτεια στα σύννεφα" (2017), τα έσοδα του οποίου προσφέρει στην ΑΜΚΕ "Καρκινάκι". Το βιβλίο της "Μαργαρίτα, Στραβά κι ανάποδα ζητούν λύση" (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) διατίθεται δωρεάν ως εφαρμογή σε tablets με λειτουργικά Android και iOS (εφαρμογή με διαδράσεις), σε μορφή pdf (Ελληνικά, Αγγλικά) καθώς και σε ηχητικό αρχείο (Ελληνικά). Συμμετείχε ως ομιλήτρια στο TEDxPatras 2017 με θέμα "Στιγμές - Moments" και ήταν υποψήφια του θεσμού "Γυναίκες της χρονιάς" του περιοδικού "Beaute" στην κατηγορία "Γυναίκες της προσφοράς".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
32
Διαστάσεις:
29x21
Βάρος:
0.128 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση