Σε δυο βάρκες
zoom in

Μπορεί να υπάρξει ασφαλής πλους επάνω σε δύο βάρκες; Αν αυτές αποκλίνουν υπέρμετρα, ο επιβαίνων κινδυνεύει να καταποντιστεί· αν συγκλίνουν, να συνθλιβεί. Κι όμως…Κάποιες ζωές δε θα υπήρχαν, αν σε μεσοδιαστήματα της πορείας τους δε βιώνονταν με αυτόν τον τρόπο. 

Ένας Γερμανός αιχμάλωτος του B ΄Παγκόσμιου Πολέμου και ο γιoς του, τέσσερα αδέρφια μιας μικροαστικής ελληνικής οικογένειας στην τέταρτη δεκαετία της ζωής τους κι ένας ακόμη συγγενής τους παλεύουν να τοποθετηθούν στον κόσμο των ενηλίκων, έχοντας να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο πατρίδες, δύο αγάπες και δύο ταυτότητες. Βιώνοντας έντονα την απώλεια, το αδιέξοδο και την αμφισβήτηση, οι πρωταγωνιστές του μυθιστορήματος προσπαθούν να ισορροπήσουν και να σταθούν όρθιοι αντιπαλεύοντας το παρελθόν, τις αρχές, τις αντιλήψεις, τα συναισθήματα και τα όνειρά τους. 

Το αίσιο τέλος έρχεται σχεδόν πάντοτε, όταν κανείς είναι αποφασισμένος να το συναντήσει.

Εύα Αθανασοπούλου

Εύα Αθανασοπούλου (Συγγραφέας)

Η Εύα Αθανασοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών (1989) με σπουδές και διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στην Πολεοδομία-Χωροταξία στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (1996). Διετέλεσε στέλεχος Αναπτυξιακών και Διαχειριστικών Φορέων (1998-2002) και διευθύντρια του Κέντρου Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (2003-2009). Έχει διδάξει Πολεοδομικό, Χωροταξικό και Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού και έχει δημοσιεύσει/παρουσιάσει εργασίες της σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Από τον Φεβρουάριο του 2013 είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΑΔΕΠ ΑΕ. Υπήρξε μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΔΕ και του ΔΣ του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών ν. Αχαΐας. Παντρεμένη με τον μηχανικό Pit van Allen και μητέρα δύο παιδιών. Το "Μέλαν σώμα, λευκό" αποτέλεσε το πρώτο της λογοτεχνικό έργο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Πάτρα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
160
Διαστάσεις:
23.5x14
Βάρος:
0.286 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση